Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen Groupage en If it Fits it Ships?

  Je wilt spullen laten verschepen naar bijvoorbeeld Curaçao. Je twijfelt echter of je een groupagezending boeken moet, of een zending via onze speciale service If it Fits, it Ships. Wat is het verschil?

  Het belangrijkste verschil tussen Groupage en If it Fits it Ships is de manier van inpakken van goederen die je wilt laten verschepen. Wanneer je een If it Fits, it Ships-verzending boekt, kies je voor verzending van uw goederen binnen een van te voren vastgelegd formaat: een doos van 0,5m3 of een doos van 1m3. Je bent geheel vrij wat je in deze dozen stopt, echter niet alles past er in, omdat het formaat van de dozen beperkend is.

  Bij groupage ben je niet gebonden aan een vastgesteld formaat. Je boekt een zending en alle dozen die je verzend worden bij elkaar opgeteld voor een totaalformaat. Deze hoeveelheid kubieke meters wordt in totaal verzonden in een van onze zeecontainers en kan naar keuze tegen een meerprijs bij je thuis opgehaald worden en op locatie worden bezorgd. Heb je bijvoorbeeld een grote schemerlamp die mee moet of een bankstel, dan is dat geen enkel probleem.

  Levertijd

  Een tweede verschil is de levertijd. De service If it Fits, it Ships is afhankelijk van restruimte in zeecontainers. Hierdoor kan het verschepen van jouw goederen enige tijd op zich laten wachten. De afleverdatum is van tevoren niet te bepalen.

  Service

  Tenslotte is de service die je kunt verwachten een verschil. Bij If it Fits, it Ships moet je zelf jouw goederen komen afleveren en die zelf overpakken in de m3-verhuisdozen. Ook moet je zelf een paklijst maken. Je betaalt vooraf. Bij groupage kun je de goederen naar keuze laten ophalen en afleveren. De paklijst wordt door ons gemaakt en jij ontvangt jouw eindfactuur na aflevering.

 • Wat is volume bij een verhuizing?

  De hoeveelheid spullen die je wilt verhuizen noemen we het volume. Dit volume bepaalt mede de wijze waarop we je verhuizen. Internationaal transport wordt op basis van volume georganiseerd. Heb je voldoende m2 om een hele container te vullen, dan is het eenvoudig. Mocht je net iets meer willen verhuizen of veel minder, dan is het voordeliger om een keuze te maken uit de vormen van gegroepeerd transport. Je deelt dan een container, waardoor je niet voor onbenutte ruimte hoeft te betalen. Wel zo voordelig.

 • Wat is LCL?

  LCL is een methode van verschepen georganiseerd vanuit de rederij, hierbij verzamelen zij kleine zendingen met goederen en plaatsen die in een eigen container. Deze methode is erg duur omdat dit allerlei soorten goederen kunnen zijn en er daardoor extra handelingen in de haven zijn.

 • Wanneer moet ik betalen?

  Verhuizingen bij Transpack moeten vooraf betaald worden. Je ontvangt onze factuur 30 dagen voor je geplande verhuisdatum. Uiterlijk 4 werkdagen voor aanvang van de service moet het factuurbedrag voldaan zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn we helaas genoodzaakt de afspraak te verplaatsen. Houd er rekening mee dat het niet altijd zeker is dat we je verhuizing in dat geval tegen dezelfde prijs kunnen uitvoeren. Boekingen op het laatste moment zijn meestal kostbaar.

 • Zijn alle kosten in de offerte opgenomen?

  De verhuisofferte bevat alle standaard services die voor jouw verhuizing gewenst of noodzakelijk zijn. Er zijn uitzonderingen die we niet kunnen voorzien. Zo’n uitzondering is bijvoorbeeld een douane inspectie. Deze wordt steekproefsgewijs afgenomen en de kosten daarvan worden doorberekend. Ook kan het voor komen dat we onvoorzien toch extra materialen of transport nodig hebben om je goederen op je nieuwe locatie af te leveren. In dat geval wordt aanvullend een factuur gestuurd voor de werkelijke kosten. Alle uitsluitingen vind je op de offerte en we geven je indien gewenst ook graag een toelichting. Neem dan even contact met ons op.

   

 • Kunnen jullie mij helpen met het leveren van verhuismaterialen?

  Transpack heeft een samenwerking met de Verhuiswinkel, een webshop voor verhuismaterialen die eveneens behoort tot de Voerman Group. Daar vind je kwalitatieve verhuisdozen en een range beschermende materialen, zoals hoezen voor je bank en matras. Voor internationaal transport is het extra belangrijk dat je je spullen goed verpakt.

 • Kost het geld om goederen langs de douane te krijgen?

  In veel gevallen hoeft je geen belastingen en invoerrechten te betalen als je officieel verhuist en je aan de douane eisen van je huidige en toekomstige land voldoet. Je ontvangt van ons alle benodigde informatie om ervoor te zorgen dat je geen onnodige ‘duties & taxes’ hoeft te betalen.

  Dit geldt alleen voor een verhuizing. Als je spullen wilt verzenden naar bijvoorbeeld je vakantiehuis of naar familie in het buitenland, dan is er wel belastingheffing. De hoogte hiervan verschilt per land en de hoeveelheid en het type goederen. Neem vrijblijvend contact met ons op als je een inschatting wilt krijgen van de kosten.

 • Regelen jullie ook alle douane afhandelingen?

  Ja, Transpack heeft een licentie om alle goederen langs de douane in Nederland te krijgen. Zowel voor export als voor import. Alle benodigde douane afhandelingen in het buitenland worden door één van onze vertrouwde partners geregeld. Dus verhuizen met Transpack betekent zorgeloos door de douane.

 • Ik weet het exacte adres nog niet. Kan ik wel al een offerte ontvangen?

  Wanneer je het nieuwe adres nog niet weet waar je goederen afgeleverd moeten worden is dat geen enkel probleem. Je kan al een offerte ontvangen wanneer je weet in welke stad je goederen afgeleverd moeten worden. Deze is dan gebaseerd op de informatie die je aangeeft en is nog niet helemaal volledig. Zodra je het exacte adres aan ons doorgeeft, maken wij je offerte volledig. Je kunt hiervoor het offerteformulier invullen of, wel zo makkelijk, even contact met ons opnemen.

 • Is het verplicht dat ik mij aan het volume van de offerte houd?

  Wanneer jijzelf of wij het volume inschatten, kan dat alsnog afwijken van het werkelijke volume. Er kan altijd een klein verschil blijken te zijn. En het kan zijn dat je uiteindelijk besluit om toch meer of minder mee te nemen. Transpack geeft je een offerte op basis van de inschatting, maar deze is niet bindend. Het eventuele verschil wordt altijd in de afrekening gecorrigeerd. Is het meer dan vooraf was ingeschat, dan volgt een aanvullende factuur. Is het minder, dan krijg je het te veel betaalde bedrag teruggestort op je rekening.

 • Tot wanneer is mijn offerte geldig?

  De offerte van Transpack ontvangt is geldig tot één (1) maand na ontvangst. De exacte vervaldatum wordt aangegeven op de offerte. Dit heeft te maken met de sterk fluctuerende prijzen van onder andere de zeevracht.

 • Wat betekent groupage?

  Bij een groupage zending deel je een container met andere klanten die hetzelfde land als bestemming hebben. Al jouw goederen worden goed gescheiden van andere goederen in de container geladen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je spullen kwijt raakt of dat deze door spullen van andere klanten beschadigd raken. Je deelt ook kosten, dus dat maakt het voordeliger. Vooral voor kleinere volumes kan dit interessant zijn.

 • Moet ik mijn goederen zelf inpakken of doen jullie dat?

  Die keuze is volledig aan jou. Bij Transpack bepaal jij wat je zelf doet en wat je liever uitbesteed. Wij kunnen professioneel voor je verpakken en nemen dan alle benodigde verpakkings- en verhuismaterialen mee. Je kunt er ook voor kiezen om zelf te verpakken en je spullen door ons te laten ophalen. En als je het helemaal voordelig wilt, kan je ook zelf verpakken en de goederen naar onze loods in Den Haag brengen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passend advies. Wat je ook kiest, bij Transpack kan het altijd.

 • Waarom is jullie loods in Den Haag als jullie kantoor in Rotterdam gevestigd is?

  Transpack is onderdeel van de Voerman Group met de hoofdvestiging in Den Haag. Wij beschikken over een gezamenlijke loods, die voldoet aan alle standaarden en eisen zoals onder meer  temperatuurregeling, vochtigheidsregeling, ongediertepreventie. Dus ook als je spullen even in opslag moeten, brengt dat geen risico’s met zich mee.

 • Ik verhuis voor mijn werkgever, kan ik bij jullie terecht?

  Voor iedere verhuizing kan Transpack iets betekenen, ook wanneer je werkgever of een bedrijf voor de verhuizing betaalt. We werken daarnaast ook samen met partners die hierin gespecialiseerd zijn.

 • Naar welke bestemmingen kan ik gebruik maken van de diensten van Transpack?

  Transpack heeft een wereldwijd netwerk van vertrouwde agenten. Daardoor kunnen we je naar vrijwel alle bestemmingen van dienst zijn. Naar bepaalde bestemmingen leveren wij frequent, waardoor we die locaties bijna altijd het snelst en voordeligst kunnen aanbieden. In ieder geval kunnen we je helpen naar elk werelddeel en zo goed als alle landen. Bekijk de top 10 populairste landen om naartoe te emigreren hier.