+31 (0)10 428 52 80

ma t/m vrij van 08:00 tot 17:00 uur

Verschil tussen Groupage en If it Fits, It Ships?

U wilt spullen laten verschepen naar Curaçao. U twijfelt echter of u een groupagezending boeken moet, of een zending via onze speciale service If it Fits, it Ships. Wat is het verschil?

Het belangrijkste verschil tussen groupage en If it Fits, it Ships is de manier van inpakken van goederen die u wilt laten verschepen. Wanneer u een If it Fits, it Ships-verzending boekt, kiest u voor verzending van uw goederen binnen een van te voren vastgelegd formaat: een doos van 0,5m3 of een doos van 1m3. U bent geheel vrij wat u in deze dozen stopt, echter niet alles past er in, omdat het formaat van de dozen beperkend is.

Bij groupage bent u niet gebonden aan een vastgesteld formaat. U boekt een zending en alle dozen die u verzend worden bij elkaar opgeteld voor een totaalformaat. Deze hoeveelheid kubieke meters wordt in totaal verzonden in een van onze zeecontainers en kan naar keuze tegen een meerprijs bij u thuis opgehaald worden en op locatie worden bezorgd. Hebt u bijvoorbeeld een grote schemerlamp die mee moet of een bankstel, dan is dat geen enkel probleem.

Levertijd

Een tweede verschil is de levertijd. De service If it Fits, it Ships is afhankelijk van restruimte in zeecontainers. Hierdoor kan het verschepen van uw goederen enige tijd op zich laten wachten. De afleverdatum is van tevoren niet te bepalen.

Service

Tenslotte is de service die u kunt verwachten een verschil. Bij If it Fits, it Ships moet u zelf uw goederen komen afleveren en die zelf overpakken in de m3-verhuisdozen. Ook moet u zelf een paklijst maken. U betaalt vooraf. Bij groupage kunt u de goederen naar keuze laten ophalen en afleveren. De paklijst wordt door ons gemaakt en u ontvangt uw eindfactuur na aflevering.

Handig om te weten