Verhuizen naar Zwitserland

Jouw inboedel verhuizen naar Zwitserland

Ga je emigreren naar Zwitserland? Transpack is gespecialiseerd in het internationaal verhuizen van spullen en jouw gehele inboedel naar verschillende bestemmingen in Zwitserland. Je verhuist al vanaf  €555,-  van Amsterdam naar Basel.

Bereken de kosten van de verhuizing vrijblijvend online en krijg een offerte op maat voor jouw verhuizing naar Zwitserland.

Zwitserland in een nut shell:

HoofdstadBern
Bevolking7,9 miljoen
ValutaZwitserse Frank
Officiële talenDuits, Frans, Italiaans en Romaans

Verhuizen naar Zwitserland

Als je jouw eigendommen wil verhuizen naar Zwitserland kan dat op twee manieren bij Transpack. Beide methoden zijn via wegtransport, maar er zit verschil in de totale verhuistijd en prijs. Houd er rekening mee dat er douanedocumenten nodig zijn voor het invoeren van je goederen in Zwitserland, Transpack zal jou informeren over alle benodigdheden.

De kosten van verhuizen naar Zwitserland

Het verschil in de kosten zit in jouw voorkeur voor directe transport of groupage transport. Bij direct transport zal de vrachtwagen meteen, of binnen een paar dagen, vertrekken naar Zwitserland en dan voor de nieuwe woning verschijnen. Bij Groupage transport zal jouw zending samen met andere zendingen getransporteerd worden, de kosten zijn hierdoor lager, maar je zending blijft ook in de loods staan totdat er een vrachtwagen met genoeg volume op weg gaat.

VanNaarPrijs
AmsterdamBaselvanaf € 555,-Offerte aanvragen

Hoe lang is mijn inboedel onderweg naar Zwitserland?

Zoals hierboven aangegeven zijn er twee methoden van transport naar Zwitserland. Over het algemeen is direct transport er na +- 1 week en kan de groupage zending 2 tot 3 weken in beslag nemen.

Tips bij het emigreren naar Zwitserland

Verhuizen naar Zwitserland is een spannend vooruitzicht. Zwitserland is een prachtig land met hoge bergen van de Zwitserse Alpen en de mooie uitgestrekte meren. Genève en Basel zijn belangrijke internationale steden. Daarnaast wordt er in Zwitserland Duits, Frans en Italiaans gesproken. Er zijn een aantal belangrijke stappen nodig, voordat je van de waanzinnige natuur van Zwitserland kunt gaan genieten. Wij helpen je hier graag bij.

Heb ik een visum nodig in Zwitserland?

Om te emigreren naar Zwitserland is een paspoort nodig en voor sommige landen is ook een visum vereist. Om te gaan wonen en werken in Zwitserland raden wij om contact op te nemen met het consulaat of de ambassade van je eigen land. Onze relocatie specialisten van Eurohome kunnen ook je helpen bij de benodigde documenten voor je emigratie naar Zwitserland.

Wat neem je mee wanneer je emigreert naar Zwitserland?

Om je te helpen goed voorbereid op reis te gaan, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Let op dat je documenten, sleutels, medicijnen, sieraden en andere belangrijke zaken niet in de zee- en/of luchtvracht laat verzenden.

Kleding

 

De Zwitser draagt kleding van zeer goede kwaliteit, vaak ook wat conservatiever. De jonge Zwitsers kleedt zich vaker hipper. Welke leeftijd je ook hebt de Zwitser kleedt zich niet te opvallend. Het is aan te raden kleding mee te nemen voor warme zomers en voor koude winters. Een goede regenjas is onmisbaar in Zwitserland en goede out door kleding uiteraard.
ReisstekkerDe netspanning in Zwitserland is zo’n 110 Volt en de frequentie is 60 Hertz. Je hebt een (wereld)verloopstekker nodig indien je elektrische apparaten meeneemt.
MedicijnenCheck of jouw medicatie in Zwitserland je te verkrijgen is en wat de maximum toegestane hoeveelheid is die je mee mag nemen. Controleer ook of je een medische verklaring nodig hebt voor het meenemen van medicatie op reis.
DocumentenNeem belangrijke documenten zoals paspoort, visa documenten etc. mee in je handbagage – maak ook kopieën.
Persoonlijke spullenDenk hierbij aan je favoriete verzorgingsproducten, spullen die je herinneren aan thuis en andere dingen die op reis niet mogen ontbreken.
Tip: neem een setje extra kleding mee in je handbagage voor het geval je ingecheckte bagage vertraagd is of kwijt raakt.

Mocht je nog vragen hebben over je verhuizing naar Zwitserland, neem gerust contact met ons op.