Verhuizen naar Zweden

Jouw inboedel verhuizen naar Zweden

Ga je emigreren naar Zweden? Transpack is gespecialiseerd in het internationaal verhuizen van spullen en jouw gehele inboedel naar verschillende bestemmingen in Zweden. Je verhuist al vanaf  €410,- van Amsterdam naar Stockholm.

Bereken de kosten van de verhuizing vrijblijvend online en krijg een offerte op maat voor jouw verhuizing naar Zweden.

Zweden in een nut shell:

HoofdstadStockholm
Bevolking9,9 miljoen
ValutaZweedse Kroon
Officiële talenZweeds

Verhuizen naar Zweden

Bij een verhuizing naar Zweden kun je overwegen om jouw eigendommen mee te nemen. Naar Zweden verhuis je het gemakkelijkste met weg transport. Omdat Zweden lid is van de Europese Unie heb je niet te maken met douane formaliteiten en de daarbij behorende douanedocumenten. Houd er wel rekening mee dat een paklijst nodig is als je de zending zelf verpakt.

De kosten van verhuizen naar Zweden

Transport naar Zweden wordt op twee manieren aangeboden, namelijk via direct transport en groupage transport. Bij direct transport liggen de kosten hoger omdat er een vrachtwagen speciaal voor jouw zending die kant op zal rijden. Bij Groupage deel je de kosten, omdat jouw zending samen met andere zendingen de grens over zullen gaan.

VanNaarPrijs
AmsterdamStockholmvanaf € 410,-Offerte aanvragen

Hoe lang is mijn inboedel onderweg naar Zweden?

Bij direct transport moet je rekening houden met een gemiddelde transittijd van 7 dagen (sterk afhankelijk van de locatie in Zweden natuurlijk). Bij Groupage wacht jouw zending in onze loods in Nederland tot er genoeg zendingen beschikbaar zijn en gaat deze op de eerst volgende vrachtwagen, daardoor duurt dit type transport ongeveer 2 tot 3 weken.

Tips bij het emigreren naar Zweden

Verhuizen naar Zweden is een spannend avontuur. Het eerste waar we aan denken bij Zweden is knäckebröd en natuurlijk de IKEA en de Zweedse balletjes. 😉 Maar Zweden heeft veel meer te bieden. Dit uitgestrekte en ruime land is een uitstekende plek om naartoe te verhuizen voor rust en natuur. Daarnaast is Stockholm een leuke en hippe stad. Er zijn aantal zaken die geregeld moeten worden, voordat je kunt gaan genieten van de rust en ruimte in Zweden en wij helpen je hier graag bij.

Heb ik een visum nodig in Zweden?

Om te emigreren naar Zweden is een paspoort nodig en voor sommige landen is ook een visum vereist. Voor wonen en/of werken in Zweden raden wij om contact op te nemen met het consulaat of de ambassade van je eigen land. Ook kunnen onze relocatie specialisten van Eurohome je helpen bij het regelen van een visum of gerelateerde vragen voor je emigratie naar Zweden en welke benodigde documenten er nodig zijn.

Wat neem je mee wanneer je emigreert naar Zweden?

Om je te helpen goed voorbereid op reis te gaan, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Let op dat je documenten, sleutels, medicijnen, sieraden en andere belangrijke zaken niet in de zee- en/of luchtvracht laat verzenden.

Kleding

 

De Zweedse bevolking in Stockholm kleedt zich modebewust, maar ook netjes net zoals in elke andere internationale stad. Korte broeken worden alleen tijdens sportactiviteiten gedragen. Het is aan te raden kleding van natuurlijke materialen mee te nemen. Deze zijn vaker warmer. Gepaste regenkleding en lichte(re) kleding is aan te raden voor de zomer. Denk in de winter aan warme kleding en ook voor buiten, zoals een goede en warme winterjas.
ReisstekkerDe netspanning in Zweden is zo’n 220 Volt en de frequentie is 50 Hertz. Je hebt een (wereld)verloopstekker nodig indien je elektrische apparaten meeneemt.
MedicijnenCheck of jouw medicatie in Zweden je te verkrijgen is en wat de maximum toegestane hoeveelheid is die je mee mag nemen. Controleer ook of je een medische verklaring nodig hebt voor het meenemen van medicatie op reis.
DocumentenNeem belangrijke documenten zoals paspoort, visa documenten etc. mee in je handbagage – maak ook kopieën.
Persoonlijke spullenDenk hierbij aan je favoriete verzorgingsproducten, spullen die je herinneren aan thuis en andere dingen die op reis niet mogen ontbreken.
Tip: neem een setje extra kleding mee in je handbagage voor het geval je ingecheckte bagage vertraagd is of kwijt raakt.

Mocht je nog vragen hebben over je verhuizing naar Zweden, neem gerust contact met ons op.