Verhuizen naar Spanje

Jouw inboedel verhuizen naar Spanje

Ga je emigreren naar Spanje? Transpack is gespecialiseerd in het internationaal verhuizen van spullen en jouw gehele inboedel naar diverse bestemmingen in Spanje. Je verhuist al vanaf  €380,- van Amsterdam naar Barcelona

Bereken de kosten van de verhuizing vrijblijvend online en krijg een offerte op maat voor jouw verhuizing naar Spanje.

Spanje in een nut shell:

Spanje vlag - Transpack

HoofdstadMadrid
Bevolking46,7 miljoen
ValutaEuro
Officiële talenCastiliaans of Spaans; Galicisch, Baskisch, en Catalaan zijn regionale talen

Verhuizen naar Spanje

Wanneer je verhuist naar Spanje wil je uiteraard je items mee verhuizen. Dit kan het gemakkelijkste georganiseerd worden met wegtransport, waarin er twee mogelijkheden zijn, namelijk: directvervoer en groupage.

De kosten van verhuizen naar Spanje

Direct transport betekent eigenlijk dat er een vrachtwagen meteen na verpakken en laden naar Spanje vertrekt. Echter, dit is wel duurder omdat je de kosten, in tegen stelling tot groupage transport, niet kan delen met anderen. Bij Groupage gaat de vrachtwagen namelijk pas rijden wanneer er voldoende zendingen zijn om de vrachtwagen vol te laden.

VanNaarPrijs
AmsterdamBarcelonavanaf € 380,-Offerte aanvragen

Hoe lang is mijn inboedel onderweg naar Spanje?

Bij direct transport moet je uitgaan van een gemiddelde verhuistijd van 7 dagen. Bij Groupage transport ligt dat gemiddeld tussen de 2 en 3 weken en is sterk afhankelijk van het seizoen. In het hoogseizoen (de zomer maanden) is de vrachtwagen sneller gevuld en kan die dus ook eerder vertrekken. Andersom is het in de eerste maanden van het jaar wat trager.

Tips bij het emigreren naar Spanje

Verhuizen naar Spanje is een heerlijk vooruitzicht. Het Spaanse land heeft veel voordelen; een heerlijk klimaat (bijna) het hele jaar door. De Spanjaarden leven relaxt en nemen tussen de middag een siësta met een uitgebreide lunch en een glaasje wijn of bier. Je nieuwe Spaanse leven kan bijna beginnen. Je moet een aantal dingen regelen voordat je naar Spanje kunt verhuizen en wij helpen je hier graag bij.

Heb ik een visum nodig in Spanje?

Om je te vestigen in Spanje is een paspoort nodig en in sommige gevallen ook een visum. Voor wonen en/of werken in Spanje raden wij om contact op te nemen met het consulaat of de ambassade van je eigen land. Ook kunnen onze relocatie specialisten van Eurohome je helpen bij het regelen van een visumaanvraag voor je emigratie naar Spanje.

Wat neem je mee wanneer je emigreert naar Spanje?

Om je te helpen goed voorbereid op reis te gaan, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Let op dat je documenten, sleutels, medicijnen, sieraden en andere belangrijke zaken niet in de zee- en/of luchtvracht laat verzenden.

Kleding

 

Spanjaarden kleden zich altijd netjes en voor de Spanjaarden is uiterlijk ook belangrijk. Kwalitatieve kleding kun je overal vinden in Spanje, zoals bijvoorbeeld leren laarzen en/of tassen. Let wel op dat wat grote(re) maten moeilijk(er) verkrijgbaar zijn in Spanje. Over het algemeen is de gemiddelde Spanjaard klein van stuk.
ReisstekkerDe netspanning in Spanje is zo’n 220 Volt en de frequentie is 50 Hertz. Je hebt een (wereld)verloopstekker nodig indien je elektrische apparaten meeneemt.
MedicijnenCheck of jouw medicatie in Spanje te verkrijgen is en wat de maximum toegestane hoeveelheid is die je mee mag nemen. Controleer ook of je een medische verklaring nodig hebt voor het meenemen van medicatie op reis.
DocumentenNeem belangrijke documenten zoals paspoort, visa documenten etc. mee in je handbagage – maak ook kopieën.
Persoonlijke spullenDenk hierbij aan je favoriete verzorgingsproducten, spullen die je herinneren aan thuis en andere dingen die op reis niet mogen ontbreken.
Tip: neem een setje extra kleding mee in je handbagage voor het geval je ingecheckte bagage vertraagd is of kwijt raakt.

Mocht je nog vragen hebben over je verhuizing naar Spanje, neem gerust contact met ons op.