Verhuizen naar Oostenrijk

Jouw inboedel verhuizen naar Oostenrijk

Ga je emigreren naar Oostenrijk? Transpack is gespecialiseerd in het internationaal verhuizen van spullen en jouw gehele inboedel naar verschillende plekken in Oostenrijk. Je verhuist al vanaf €360,- van Amsterdam naar Wenen.

Bereken de kosten van de verhuizing vrijblijvend online en krijg een offerte op maat voor jouw verhuizing naar Oostenrijk.

Oostenrijk in een nut shell:

HoofdstadWenen
Bevolking8,8 miljoen
ValutaEuro
Officiële talenDuits

Verhuizen naar Oostenrijk

Voor je verhuizing naar Oostenrijk is het mogelijk om jouw goederen te vervoeren via wegtransport. Er zijn daarin twee opties mogelijk, namelijk direct transport en gecombineerd. Omdat Oostenrijk onderdeel is van de Europese Unie zijn douane formaliteiten niet van toepassing.

De kosten van verhuizen naar Oostenrijk

Direct transport is duurder dan gecombineerd transport, omdat een vrachtwagen alleen voor jouw verhuizing naar Oostenrijk moet vertrekken. Bij gecombineerd transport deel je de kosten van de reis met anderen waardoor het al snel stukken goedkoper is.

VanNaarPrijs
AmsterdamWenenvanaf € 360,-Offerte aanvragen

Hoe lang is mijn inboedel onderweg naar Oostenrijk?

Bij direct transport duurt de verhuizing ongeveer 7 dagen. Gecombineerd transport daarentegen duurt gemiddeld zo’n 2 tot 3 weken, afhankelijk van de toestroom van verhuizingen naar Oostenrijk. Een Transpack medewerker kan jou informeren over de stand van zaken en je een indicatie geven van de verwachtte verhuistijd.

Tips bij het emigreren naar Oostenrijk

Verhuizen naar Oostenrijk is een nieuw en spannend avontuur. Oostenrijk staat met name bekend om de mooie berglandschappen van de Alpen en wintersport. Ook in de zomer zijn de landschappen waanzinnig mooi voor wandelingen. Oostenrijk kent een aantal grote steden, namelijk Wenen, Salzburg en Innsbruck. Een aantal stappen zijn belangrijk om te nemen, voordat je van de Oostenrijkse berglucht kunt gaan genieten.

Heb ik een visum nodig in Oostenrijk?

Om te gaan wonen en werken in Oostenrijk is een paspoort nodig en voor sommige landen is ook een visum vereist. Wij raden je aan om contact op te nemen met het consulaat of de ambassade van je eigen land. Onze relocatie specialisten van Eurohome kunnen ook je helpen bij je visumaanvraag voor je emigratie naar Oostenrijk.

Wat neem je mee wanneer je emigreert naar Oostenrijk?

Om je te helpen goed voorbereid op reis te gaan, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Let op dat je documenten, sleutels, medicijnen, sieraden en andere belangrijke zaken niet in de zee- en/of luchtvracht laat verzenden.

Kleding

 

Oostenrijk kent verschillende seizoenen van koude winters, warme zomers en een natte herfst. Het is daarom aan te raden om veel met laagjes te werken.
ReisstekkerDe netspanning in Oostenrijk is zo’n 220 Volt en de frequentie is 50Hertz. Je hebt een (wereld)verloopstekker nodig indien je elektrische apparaten meeneemt.
MedicijnenCheck of jouw medicatie in Oostenrijk je te verkrijgen is en wat de maximum toegestane hoeveelheid is die je mee mag nemen. Controleer ook of je een medische verklaring nodig hebt voor het meenemen van medicatie op reis.
DocumentenNeem belangrijke documenten zoals paspoort, visa documenten etc. mee in je handbagage – maak ook kopieën.
Persoonlijke spullenDenk hierbij aan je favoriete verzorgingsproducten, spullen die je herinneren aan thuis en andere dingen die op reis niet mogen ontbreken.
Tip: neem een setje extra kleding mee in je handbagage voor het geval je ingecheckte bagage vertraagd is of kwijt raakt.

Mocht je nog vragen hebben over je verhuizing naar Oostenrijk, neem gerust contact met ons op.