Verhuizen naar Noorwegen

Jouw inboedel verhuizen naar Noorwegen

Ga je emigreren naar Noorwegen? Transpack is gespecialiseerd in het internationaal verhuizen van spullen en jouw gehele inboedel naar diverse bestemmingen in Noorwegen. Je verhuist al €670,- van Amsterdam naar Oslo.

Bereken de kosten van de verhuizing vrijblijvend online en krijg een offerte op maat voor jouw verhuizing naar Noorwegen.

Noorwegen in een nut shell:

Noorwegen vlag - Transpack

 

HoofdstadOslo
Bevolking5,1 miljoen
ValutaNoorse Kroon
Officiële talenBokmål Noors en  Nynorsk Noors

Verhuizen naar Noorwegen

Wanneer je verhuist naar Noorwegen wil je uiteraard je items mee verhuizen. Ondanks dat Noorwegen geen onderdeel is van de Europese Unie is transport over de weg geen enkel probleem. Voorafgaand aan de verhuizing zijn er enkele documenten nodig om mee te geven aan de chauffeur zodat deze de goederen in kan klaren aan de grens.

De kosten van verhuizen naar Noorwegen

Omdat het land geen onderdeel is van de Europese Unie en de meeste steden ver uit elkaar liggen zijn de kosten relatief hoog in vergelijking met andere verhuizingen naar Scandinavië. Gebaseerd op het volume van je verhuizing en of je direct of gecombineerd transport wil kan Transpack jou een offerte toesturen.

VanNaarPrijs
AmsterdamOslovanaf €670,-Offerte aanvragen

Hoe lang is mijn inboedel onderweg naar Noorwegen?

De gemiddelde tijd bij direct transport naar Noorwegen is ongeveer 1 tot 2 weken, inclusief douaneformaliteiten. Voor gecombineerd transport moet je echter rekening houden met 2 tot 4 weken.

Tips bij het emigreren naar Noorwegen

Verhuizen naar Noorwegen is een spannend avontuur.  Noorwegen is een enorm uitgestrekt land met onwijs mooie natuur, rust en ruimte. Ook zijn de steden Oslo, Stavanger en Bergen zeker de moeite waard. Je moet een aantal zaken organiseren voordat je kunt gaan genieten van de Noorse rust en wij helpen je hier graag bij.

Heb ik een visum nodig in Noorwegen?

Om te emigreren naar Noorwegen is een paspoort nodig en in sommige gevallen ook een visum. Voor wonen en/of werken in Noorwegen raden wij om contact op te nemen met het consulaat of de ambassade van je eigen land. Ook kunnen onze relocatie specialisten van Eurohome je helpen bij het regelen van een visumaanvraag voor je verhuizing naar Noorwegen.

Wat neem je mee wanneer je emigreert naar Noorwegen?

Om je te helpen goed voorbereid op reis te gaan, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Let op dat je documenten, sleutels, medicijnen, sieraden en andere belangrijke zaken niet in de zee- en/of luchtvracht laat verzenden.

Kleding

 

Kleding is duur in Noorwegen. Daarom kopen veel Noren zelf in bulken kleding in Londen. Neem daarom veel van je eigen kleding mee als je naar Noorwegen verhuist. Wel is de regenkleding uit Noorwegen echt van een hele goede kwaliteit.
ReisstekkerDe netspanning in Noorwegen is zo’n 230 Volt en de frequentie is 50Hertz. Je hebt een (wereld)verloopstekker nodig indien je elektrische apparaten meeneemt.
MedicijnenCheck of jouw medicatie in Noorwegen je te verkrijgen is en wat de maximum toegestane hoeveelheid is die je mee mag nemen. Controleer ook of je een medische verklaring nodig hebt voor het meenemen van medicatie op reis.
DocumentenNeem belangrijke documenten zoals paspoort, visa documenten etc. mee in je handbagage – maak ook kopieën.
Persoonlijke spullenDenk hierbij aan je favoriete verzorgingsproducten, spullen die je herinneren aan thuis en andere dingen die op reis niet mogen ontbreken.
Tip: neem een setje extra kleding mee in je handbagage voor het geval je ingecheckte bagage vertraagd is of kwijt raakt.

Mocht je nog vragen hebben over je verhuizing naar Noorwegen, neem gerust contact met ons op.