Verhuizen naar Indonesië

Jouw inboedel verhuizen naar Indonesië

Ga je emigreren naar Indonesië? Transpack is gespecialiseerd in het internationaal verhuizen van spullen en jouw gehele inboedel naar verschillende plaatsen in Indonesië. Je verhuist al €625,- van Amsterdam naar Jakarta.

Bereken de kosten van de verhuizing vrijblijvend online en krijg een offerte op maat voor jouw verhuizing naar Indonesië.

Indonesië in een nut shell:

Indonesië vlag - Transpack

HoofdstadJakarta
Bevolking248,6 miljoen
ValutaRupiah (Rp)
Officiële talenBahasa Indonesisch

Verhuizen naar Indonesië

Bij een verhuizing naar Indonesië kun je overwegen om jouw eigendommen mee te nemen. Transpack biedt diverse mogelijkheden van transport aan om jouw goederen in de nieuwe woning te krijgen in Indonesië, zo kun je luchtvracht, zeevracht en groupage diensten boeken.

De kosten van verhuizen naar Indonesië

De kosten voor zeevracht en groupage diensten naar Indonesië liggen relatief laag in vergelijking met andere landen. De containerprijs voor verscheping naar het land zijn laag waardoor een privé container een goede optie is. Door jouw items samen met die van anderen tegelijk te verschepen (groupage) deel je die lage kosten en wordt het verhuizen nog voordeliger. Luchtvracht daarentegen is duur, daarom wordt het ook enkel aan te raden om hier alleen gebruik van te maken bij kleine zendingen die je op heel korte termijn nodig hebt. Let wel op dat de prijzen een stuk hoger uit kunnen vallen per eiland, niet iedere locatie is even gemakkelijk te bereiken.

 

VanNaarPrijs
AmsterdamJakartavanaf €625,-Offerte aanvragen

Hoe lang is mijn inboedel onderweg naar Indonesië?

De gemiddelde duur van je verhuizing via luchtvracht ligt op 2 tot 3 weken. Voor zeevracht ligt dat anders door de ontzettend grote afstanden in het land. Echter, over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de container er 5 tot 7 weken over doet om de haven van bestemming te bereiken. De tijd bij de douane en daarna eventuele wegtransport is daar dus niet bij opgeteld. Een Transpack medewerker kan jou een beter idee geven van de transittijden naar specifieke bestemmingen in het land. Groupage transport duurt gemiddeld 10 tot 12 weken omdat de container vertrekt zodra deze vol zit, jouw goederen kunnen dus een tijd in de loods blijven staan voor vertrek.

Tips bij het emigreren naar Indonesië

Verhuizen naar Indonesië is een nieuwe stap in je leven. Wellicht ga je wel terug naar je familie of kies je voor een heerlijk bestaan in Bali. Indonesië is een gevarieerd land met  mooie natuur; jungles, rijstvelden & theeplantages en eilanden met witte bounty stranden. Je vindt er eigenlijk alles. Ook kent Indonesië een rijke cultuur en de heerlijke Indonesische keuken. Er zijn een aantal stappen noodzakelijk, voordat je aan je avontuur kunt gaan beginnen in Indonesië. Transpack helpt je hier graag bij.

Heb ik een visum nodig in Indonesië?

Voor je verhuizing naar Indonesië en het in orde maken van het juiste papierwerk, zoals een visumaanvraag, raden wij aan om contact op te nemen met het consulaat of ambassade van je eigen land. Ook kunnen onze relocatie specialisten van Eurohome je hierbij helpen.

Wat neem je mee wanneer je emigreert naar Indonesië?

Om je te helpen goed voorbereid op reis te gaan, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Let op dat je documenten, sleutels, medicijnen, sieraden en andere belangrijke zaken niet in de zee- en/of luchtvracht laat verzenden.

Kleding

 

Het klimaat van Indonesië is warm en vochtig. Neem luchtige kleding mee. Let er wel op dat je genoeg kleding en schoenen meeneemt. Kleding en schoenen zijn moeilijker verkrijgbaar in grote maten.
ReisstekkerDe netspanning in Indonesië is zo’n 220 Volt en de frequentie is 50Hertzz. Je hebt een (wereld)verloopstekker nodig indien je elektrische apparaten meeneemt.
MedicijnenCheck of jouw medicatie in Indonesië te verkrijgen is en wat de maximum toegestane hoeveelheid is die je mee mag nemen. Controleer ook of je een medische verklaring nodig hebt voor het meenemen van medicatie op reis.
DocumentenNeem belangrijke documenten zoals paspoort, visa documenten etc. mee in je handbagage – maak ook kopieën.
Persoonlijke spullenDenk hierbij aan je favoriete verzorgingsproducten, spullen die je herinneren aan thuis en andere dingen die op reis niet mogen ontbreken.
Tip: neem een setje extra kleding mee in je handbagage voor het geval je ingecheckte bagage vertraagd is of kwijt raakt.

Mocht je nog vragen hebben over je verhuizing naar Indonesië, neem gerust contact met ons op.