Verhuizen naar India

Jouw inboedel verhuizen naar India

Ga je emigreren naar India? Transpack is gespecialiseerd in het internationaal verhuizen van spullen en jouw gehele inboedel naar verschillende plaatsen in India. Je verhuist al €1.070,- van Amsterdam naar New Delhi.

Bereken de kosten van de verhuizing vrijblijvend online en krijg een offerte op maat voor jouw verhuizing naar India.

India in een nut shell:

India vlag - Transpack

HoofdstadNew Delhi
Bevolking1,29 miljard
ValutaRupee
Officiële talenHindi, Bengali, Telugu, Marathi, Tamil, Urdu, Gujarati, Malayalam, Kannada, Oriya, Punjabi, Assamese, Kashmiri, Sindhi, en Sanskrit. Engels wordt ook gezien als taal voor gemeenschappelijke communicatie.

Verhuizen naar India

Bij een verhuizing naar India kun je overwegen om jouw eigendommen mee te nemen. India biedt diverse mogelijkheden van transport aan om jouw goederen in de nieuwe woning te krijgen, zo kun je luchtvracht, zeevracht en groupage diensten boeken.

De kosten van verhuizen naar India

De kosten voor zeevracht en groupage diensten naar India liggen relatief laag in vergelijking met andere landen. De containerprijs voor verscheping naar het land zijn laag waardoor een privé container een goede optie is. Door jouw items samen met andere zendingen tegelijk te verschepen (groupage) deel je die lage kosten en wordt het verhuizen nog voordeliger. Luchtvracht daarentegen is duur, daarom wordt het ook enkel aan te raden om hier alleen gebruik van te maken bij kleine zendingen die je op heel korte termijn nodig hebt.

VanNaarPrijs
AmsterdamNew Delhivanaf €1.070,-Offerte aanvragen

Hoe lang is mijn inboedel onderweg naar India?

De gemiddelde duur van je verhuizing via luchtvracht ligt op 2 tot 3 weken. Voor zeevracht ligt dat anders door de ontzettend grote afstanden in het land. Echter, over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de container er 3 tot 5 weken over doet om de haven van bestemming te bereiken. De tijd bij de douane en daarna eventuele wegtransport is daar dus niet bij opgeteld. Een Transpack medewerker kan jou een beter idee geven van de transittijden naar specifieke bestemmingen in het land. Groupage transport duurt gemiddeld 10 tot 12 weken omdat de container vertrekt zodra deze vol zit, jouw goederen kunnen dus een tijd in de loods blijven staan voor vertrek.

Tips bij het emigreren naar India

Verhuizen naar het hectische India is een spannend avontuur; een nieuwe cultuur en taal. India is een groot land met een variëteit aan natuur en klimaat; hooggebergten, stranden en woestijn. India heeft het allemaal. Ook kent India steden met immens veel inwoners, zoals Mumbai, New Delhi en Bangalore. Veel bedrijven zijn gevestigd in India vanwege vaak de technische precisie van Indiërs en daarom verhuizen veel mensen voor werk naar India. Voordat je begint aan je dit nieuwe Indiase avontuur zijn er een aantal stappen belangrijk en wij helpen je hier graag bij.

Heb ik een visum nodig in India?

Voor het emigreren naar India en welke documenten hiervoor nodig zijn, dan adviseren wij je om contact op te nemen met het consulaat of de ambassade van je eigen land.  Op de volgende websites kun je relevante informatie vinden over benodigde documenten voor het emigreren naar India: Bureau of Immigration, eVisa Application Process, India Immigration Services Summary. Ook kunnen onze relocatie specialisten van Eurohome je helpen bij het volledig regelen van een visumaanvraag.

Wat neem je mee wanneer je emigreert naar India?

Om je te helpen goed voorbereid op reis te gaan, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Let op dat je documenten, sleutels, medicijnen, sieraden en andere belangrijke zaken niet in de zee- en/of luchtvracht laat verzenden.

KledingIndiërs kleden zich erg conservatief. Het klimaat van India is warm en vochtig. Neem luchtige kleding mee. Ook kent India strenge winters. Denk ook aan wollen, warme kleding. Het is zeer aan te raden je eigen schoenen mee te nemen. Schoenen zijn erg duur in India en van wisselende kwaliteit.
ReisstekkerDe netspanning in India is zo’n 220 Volt en de frequentie is 50 Hertz. Plug-in type is C, D en M. Je hebt een (wereld)verloopstekker nodig indien je elektrische apparaten meeneemt.
MedicijnenCheck of jouw medicatie in India te verkrijgen is en wat de maximum toegestane hoeveelheid is die je mee mag nemen. Controleer ook of je een medische verklaring nodig hebt voor het meenemen van medicatie op reis.
DocumentenNeem belangrijke documenten zoals paspoort, visa documenten etc. mee in je handbagage – maak ook kopieën.
Persoonlijke spullenDenk hierbij aan je favoriete verzorgingsproducten, spullen die je herinneren aan thuis en andere dingen die op reis niet mogen ontbreken.
Tip: neem een setje extra kleding mee in je handbagage voor het geval je ingecheckte bagage vertraagd is of kwijt raakt.

Mocht je nog vragen hebben over je verhuizing naar India, neem gerust contact met ons op.