Verhuizen naar Curaçao

Jouw inboedel verhuizen naar Curaçao

Ga je verhuizen naar Curaçao? Transpack is gespecialiseerd in het internationaal verhuizen van inboedels naar Curaçao. Je verhuist al vanaf € 272 ,- van Amsterdam naar Willemstad.

Bereken de kosten van de verhuizing vrijblijvend online en krijg een offerte op maat voor jouw verhuizing naar Curaçao.

Curaçao in een nut shell

Curacao vlag - Transpack

Hoofdstad Willemstad
Bevolking 158.665
Valuta Antilliaanse Gulden
Officiële talen Nederlands, Papiamento en Engels.

Verhuizen naar Curaçao

Het tropische land Curaçao behoort tot de ABC-eilanden groep (Aruba, Bonaire en Curaçao), de drie meest westelijke eilanden van de Benedenwindse Antillen in de Caribische Zee. Wanneer je verhuist naar Curaçao wil je jouw spullen mee verhuizen. Je kunt kiezen voor het gebruiken van een privé zeecontainer of een gezamenlijke zeecontainer (groupage) waardoor je de kosten deelt met anderen. 

De kosten van verhuizen naar Curaçao

Het grootste voordeel van verhuizen per Groupage naar Curaçao zijn de kosten. Er is een relatief grote hoeveelheid personen die vanuit Nederland naar Curacao verhuizen, waardoor groupage een goede optie is om jouw eigendommen voordeliger te vervoeren. De kosten voor zowel zeevracht als eventuele douane inspecties deel je met anderen, waardoor de prijs per kubieke meter zal zakken. Transpack kan een op maat gemaakte offerte naar je opsturen met alle kosten.

Van Naar Prijs
Amsterdam Willemstad € 272,- Offerte aanvragen

Hoe lang is mijn inboedel onderweg naar Curaçao?

Hoelang jouw spullen onderweg zijn naar Curaçao ligt aan het soort transport dat je kiest. Bij standaard zeevracht, een eigen container, heb je ongeveer 4 tot 5 weken geduld nodig. Omdat er bij Groupage gewacht wordt op een minimum volume duurt dat iets langer, gemiddeld zo’n 7 tot 9 weken. Let op: de Groupage snelheid is afhankelijk van de drukte, in de zomer (hoogseizoen in internationaal verhuizen) vertrekken de containers dus over het algemeen sneller.

Tips bij het emigreren naar Curaçao

Verhuizen naar Curaçao is een nieuw hoofdstuk in je leven. Wellicht heb je familie wonen in Curaçao of kies je voor het Caribische klimaat van dit eiland. Elk jaar kiezen veel Nederlanders om te emigreren naar Curaçao. Op het eiland kun je de Nederlandse taal spreken en het eiland heeft het hele jaar door een heerlijk Caribisch klimaat. Er zijn een aantal stappen die genomen moeten worden, voordat je kunt genieten van het Caribische briesje.

Heb ik een visum nodig in Curaçao?

Voor iedereen is een visum een vereiste om naar Curaçao te reizen en emigreren, tenzij je in Curaçao bent geboren. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je hierover informatie vinden. Ook kunnen onze Relocatie Specialisten van Eurohome je helpen met het regelen van een visum.

Wat neem je mee wanneer je emigreert naar Curaçao?

Om je te helpen goed voorbereid op reis te gaan, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Let op dat je documenten, sleutels, medicijnen, sieraden en andere belangrijke zaken niet in de zee- en/of luchtvracht laat verzenden. Meer weten over wat wel en niet mee mag naar Curaçao? Bekijk de pagina goederen invoeren op curacao.

Kleding Curaçao heeft een heerlijk tropisch klimaat. De temperatuur is  gemiddeld rond de 30 graden, een heerlijk Caribisch briesje en geringe neerslag. Er is kans op orkanen tussen juni en november. Neem vooral luchtige kleding mee.
Reisstekker De netspanning in Curaçao is zo’n 110-130 Volt en de frequentie is 50Hz. Je hebt een (wereld)verloopstekker nodig indien je elektrische apparaten meeneemt.
Medicijnen Check of jouw medicatie in Curaçao te verkrijgen is en wat de maximum toegestane hoeveelheid is die je mee mag nemen. Controleer ook of je een medische verklaring nodig hebt voor het meenemen van medicatie op reis.
Documenten Neem belangrijke documenten zoals paspoort, visa documenten etc. mee in je handbagage – maak ook kopieën.
Persoonlijke spullen Denk hierbij aan je favoriete verzorgingsproducten, spullen die je herinneren aan thuis en andere dingen die op reis niet mogen ontbreken.
Tip: neem een setje extra kleding mee in je handbagage voor het geval je ingecheckte bagage vertraagd is of kwijt raakt.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat voor jouw verhuizing naar Curaçao. Naast het regelen van complete verhuizingen verstuurt Transpack ook zelf pakketten goedkoop naar curacao.