Verhuizen naar Canada

Jouw inboedel verhuizen naar Canada

Er zijn veel Europeanen die om diverse redenen naar Canada verhuizen. Je kunt hierbij denken aan mensen die gaan werken bij een van de internationale bedrijven die er gevestigd zijn, mensen die achter familie of hun liefde aan gaan of gewoon de mensen die de natuur van Canada zo ontzettend mooi vinden en er middenin willen gaan wonen.

Canada is een enorm land en heeft veel te bieden. Wat je reden ook is, lees verder om te ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen als je gaat of overweegt om te verhuizen naar Canada en waar je rekening mee moet houden voor je aankomende relocatie.

Je verhuist al vanaf € 547,- van Amsterdam naar Toronto. Ben jij benieuwd naar de kosten van jouw verhuizing? Vraag vrijblijvend online een verhuisofferte op maat aan voor jouw verhuizing naar Canada.

 

VanNaarPrijs
AmsterdamTorontovanaf € 547,-Offerte aanvragen

Wat kost een verhuizing naar Canada?

Door de immense grootte van het land is goed onderzoek en je laten informeren naar de beste transportmethode een belangrijk onderdeel van je verhuizing. Het kan je zomaar vele duizenden euro’s extra kosten als je je er niet goed in verdiept. Hieronder alvast de mogelijkheden voor het transport die wij naar Canada aanbieden:

 • Luchtvracht
 • Een kleine zending via zeevracht (LCL)
 • Een volle container via zeevracht (FCL)
 • Deelzending/groupage via zeevracht

Luchtvracht is over het algemeen veel duurder dan iedere andere vorm van transport. Het kan echter interessant zijn als jouw bestemming diep in het binnenland is en je maar een heel kleine zending wil versturen. Je moet wel al gauw rekening houden met € 3.500 – € 5.500 als het een luchtvrachtzending van deur tot deur betreft voor 1 à 2 kubieke meter.

Verder heb je nog de mogelijkheden binnen zeevracht. In principe kun je alle bestemmingen in het land ermee bereiken, maar dan heb je vaak ook auto en/of treintransport nodig. De aankomsthavens die er gebruikt kunnen worden, zijn: Toronto, Montreal en Vancouver, waarvan Toronto het meest gebruikt wordt. Mocht je een deel van je huisraad willen verhuizen dan past een deelzending perfect bij jouw situatie: vanuit Toronto bereiken we namelijk het gehele land en dat voor een gerudeceerd tarief. Vraag een offerte bij ons op om te zien wat jouw verhuizing in jouw specifieke geval zou kosten.

Tip: Mocht je geld willen besparen en wil je de handen uit de mouwen steken? Pak dan zelf de dozen en andere voorwerpen in! De fysieke arbeid die het kost om jouw goederen in te pakken kosten relatief veel geld. Vraag naar beide prijzen om een goede afweging te maken.

Moet ik een verzekering afsluiten wanneer ik verhuis naar Canada?

Het is mogelijk een verzekering te nemen voor je relocatie naar Canada. Transpack biedt twee soorten dekking aan, namelijk “limited” en “all-risk”. Ga naar deze pagina voor meer informatie over verzekering en voor je verhuizing.

Hoe lang is mijn inboedel onderweg naar Canada?

De totale transporttijd van Nederland naar Canada is sterk afhankelijk van de bestemming in Canada. Hieronder kun je twee tabellen vinden voor een indicatie van de tijd. We zeggen hier expres ‘indicatie’ omdat er altijd factoren kunnen zijn die dit beïnvloeden, denk aan volgeboekte schepen, vertraging bij de douane, etc.

Omgeving TorontoOmgeving Vancouver
Luchtvracht2-3 wekenLuchtvracht3 weken
LCL5-7 wekenLCL8-10 weken
FCL4-6 wekenFCL7-9 weken
Deelzending6-8 wekenDeelzending8-10 weken

Hierbij willen we specifiek benoemen dat de deelzending vertrekt zodra een minimum volume is bereikt. Het kan dus ook zijn dat jouw zending de laatste is om het over die grens te krijgen. De totale transporttijd zal dan dus korter zijn.

Welk visum heb je nodig om te wonen en werken in Canada?

Allereerst, de regelgeving kan ten alle tijden veranderen. Gebruik deze informatie dus enkel als basis en controleer of het nog actueel is. alvast een tip, mocht je er graag hulp bij willen hebben dan kun je diensten afnemen bij ons partnerbedrijf Eurohome. Zij kunnen niet alleen assisteren bij visum aanvragen, maar ook met helpen vinden van een huis, een geschikte school, nutsvoorzieningen, etc.

Er zijn diverse visums waarmee je mag verhuizen naar Canada en beter nog, zonder belasting te hoeven betalen over je goederen. Let wel op: er zijn regels over bepaalde goederen en de hoeveelheid ervan. Zo kun je enkele flessen alcohol meenemen, maar je bereikt al snel de grens wanneer dit commercieel ingeklaard dient te worden.

 • Studentenvisum / Study permit
 • Werkvergunning / Work permit
 • Permanente verblijfsvergunning

Om een visum aan te vragen moet je op tijd zijn, er zijn vaak een maximum aantal visa aan te vragen per jaar of periode. Je hebt een geldigd paspoort en een ingevuld aanvraagformulier nodig. Eventueel zijn er nog extra documenten, maar dat krijg je zelf van de ambassade/website te horen.

Houd er rekening mee dat het aanvragen voor een Canadees visum maanden kan duren. Ben dus op tijd en doe vooraf goed onderzoek. Op deze website vind je actuele informatie over het visum voor Canada.

Handige checklist voor de verhuizing naar Canada

Hieronder kun je een globale checklist vinden voor je aankomende verhuizing naar Canada. Let op: het is natuurlijk een algemene checklist. Voor een ieder zijn of haar situatie komen er zaken bij of vallen die af.

 1. Verliefd worden op Canada (kleine moeite 😉 )
 2. Oriënteren op de mogelijkheden om in Canada te wonen
 3. Jezelf toetsen of je voldoet aan alle toegangseisen
 4. Eventueel contact opnemen met Eurohome zodat zij je assisteren met je visumaanvraag en meer
 5. De beslissing maken: ga ik echt verhuizen naar Canada?
 6. Visumaanvraag indienen
 7. Nagaan welke spullen je mee wil verhuizen naar het buitenland. Ben hier kritisch op, want je betaalt op basis van volume. Het is wellicht goedkoper en minder gesjouw om hier van een deel van je eigendommen af te komen en daar weer te kopen.
 8. Contact opnemen met Transpack voor een (video)survey voor het bepalen van het volume en om een passende offerte te krijgen voor je verhuizing
 9. Visum ontvangen? Opnieuw een offerte opvragen indien je de oude langer dan 30 dagen geleden ontvangen hebt.
 10. Een datum kiezen voor je vertrek en dit communiceren met alle betrokken partijen, ook de verhuizer. Houdt er rekening mee dat de crews om goederen te verpakken of op te halen vaak volgepland zijn voor de korte termijn. Zeker in de zomer raden we aan om minimaal een maand, liever 2 van te voren de verhuisdatum in te plannen.
 11. Uitschrijven uit Nederland
 12. Eventuele zaken verkopen of weggooien, denk daarbij aan onnodige goederen en eventueel een auto als je die niet meeneemt
 13. Douaneformulieren invullen van het verhuisbedrijf in Nederland en Canada
 14. Verhuizen maar!

Wonen in Canada

Canada in een nut shell

Canada vlag - Transpack

HoofdstadOttawa
Bevolking33.5 miljoen
ValutaCanadese Dollar (C$)
Officiële talenEngels en Frans

Is het leven in Canada duurder dan in Nederland?

Qua kosten is het leven in Canada vergelijkbaar met dat in Nederland. De lonen liggen ook op een vergelijkbaar niveau waardoor je er niet echt op vooruit of achteruitgaat. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat steden als Vancouver en Toronto extreem duur zijn, zeker voor de aanschaf of huur van een woning.

Het is ten alle tijden aan te raden om in ieder geval een goede spaarpot mee te nemen. Verhuizen naar het buitenland is geen goedkope bezigheid en je kunt, ook op bestemming, altijd voor onverwachte momenten komen te staan.

Hoe is het onderwijs geregeld in Canada?

In Canada is het onderwijs verschillend dan in Nederland. Wel hanteert het net als Nederland drie onderwijslagen: het basisonderwijs, het middelbaar onderwijs en het hoger onderwijs. Onderwijs is er voor kinderen vanaf 5 jaar, behalve in Quebec en Ontario: daar kunnen kids al op hun vierde beginnen. De kleuterschool is optioneel, maar ook dat verschilt per Canadese provincie, net als de leeftijden waarbinnen een kind leerplichtig is. In sommige provincies, zoals Yukon en Newfoundland, is dat 6 tot 16 jaar, en in provincies als Prince Edward Island en Nova Scotia van 5 tot 16 jaar.

Kinderen gaan vanaf hun 6e t/m hun 14e levensjaar naar het basisonderwijs, dat bestaat uit 8 ‘Grades’. Vanaf 14 t/m 18 jaar gaan kinderen naar het middelbaar (secundair) onderwijs. Dit loopt van Grade 9 tot Grade 12.

Canada staat erom bekend om wereldwijd het beste postsecundaire onderwijssysteem te bieden door middel van het brede netwerk aan hogescholen en universiteiten. Aan het postsecundaire onderwijs zit geen leeftijd gekoppeld.

Een schooljaar loopt er doorgaans van september t/m juni. De taal die er wordt gesproken is

Engels, maar Franstalig onderwijs is ook in het hele land mogelijk. Dit komt doordat Canada vroeger een Franse kolonie was. Deze talen worden al vanaf jonge leeftijd aangeleerd.

Wat zijn bekende bezienswaardigheden in Canada?

Als je begint over bezienswaardigheden in Canada, raak je waarschijnlijk niet uitgepraat. Dat komt mede doordat het land uiteraard immens groot is, maar ook door de talloze prachtige natuurgebieden en wereldsteden die je er vindt. Zowel in het westen als in het oosten van Canada heb je enkele bekende bezienswaardigheden, die we kort toelichten.

Het westen van Canada staat erom bekend nog ruiger te zijn dan het oosten. De natuur heeft hier echt de overhand. Bekende spots zijn uiteraard de steden Vancouver, met het niet-te-missen Stanley Park en de Capilano Suspension Bridge, en Calgary, bekend om de Olympic Plaza, de Stampede en Calgary Tower. Maar vooral in de natuur kun je je hart ophalen. Bezoek zeker een keer het ruige Vancouver Island, Whistler, Wells Gray en met als hoogtepunt: de Rocky Mountains met Banff en Jasper National Park. Verwonder je hier onder anderen over het helderblauwe water van Moraine Lake en Lake Louise en geniet van een autorit over de Icefields Parkway.

Maar ook het oosten van Canada heeft ontzettend veel te bieden. Hier zijn meer grote steden die een bezoek waard zijn, zoals Toronto, Ottawa, Montréal en Quebec. Bezoek hier zeker de CN Tower en Casa Loma in Toronto en Parliament Hill in Ottawa. Houd je meer van natuur? De Niagara Falls zijn uiteraard dé nummer 1 bezienswaardigheid in Oost-Canada.

Kun je niet wachten om naar Canada te verhuizen? Vraag snel om meer informatie over het verschepen van je inboedel of vraag direct een prijs op via het formulier.