Verhuizen naar Amerika

Jouw inboedel verhuizen naar Amerika

Heb jij er altijd al over gedroomd om te verhuizen naar “The land of the free, home of the brave”, maar weet je niet zo goed hoe een emigratie werkt? Of verhuis je voor werk, familie, de liefde of een ander avontuur naar de States en heb je een plan van aanpak nodig? Wij helpen je graag met het verhuizen naar Amerika! Transpack is al jaren gespecialiseerd in het internationaal verhuizen van inboedel en andere objecten naar de Verenigde Staten.

Je verhuist al vanaf  €339,- van Amsterdam naar New York en al vanaf € 409,- van Amsterdam naar Los Angeles.
Bereken de kosten van de verhuizing vrijblijvend online en krijg een offerte op maat.

VanNaarPrijs
AmsterdamNew Yorkvanaf € 339,-Offerte aanvragen
AmsterdamLos Angelesvanaf € 409,-Offerte aanvragen

Amerika vlag - Transpack

Wat kost een verhuizing naar Amerika?

Wanneer je wil emigreren dan is de kans groot dat je jouw eigendommen ook mee wilt verhuizen. Met deze gids maken wij jouw verhuizing naar de VS zo makkelijk mogelijk.

Om een prijsindicatie te kunnen geven is het belangrijk om te weten hoe jij jouw goederen wilt verhuizen. Zo kun je ervoor kiezen om een eigen container over zee te laten verschepen. In dat geval huur je een complete container die helemaal voor jouw spullen is bestemd en op een groot schip naar Amerika wordt verplaatst. Maar je kan ook op kosten besparen door gebruik te maken van onze groupage dienst. Met deze service betaal je minder, omdat je de kosten van het huren van de container samen met anderen deelt. Goed geregeld toch?

Naast het verschepen per container heb je ook de keuze om jouw spullen via de lucht te versturen. De voordelen van een luchtvrachtzending is dat het vaak een stuk sneller op locatie is dan per zeevervoer. Maar dit betekent direct ook dat de kosten voor luchtvracht vele malen duurder zijn dan een verscheping per container.

Verhuis je niet zelf, maar wil je om een andere reden goederen verschepen? Zoals bijvoorbeeld goederen als onderdeel van een erfenis? Dat kan ook! Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

Hoelang is mijn inboedel onderweg naar Amerika?

Hoelang jouw spullen onderweg zijn naar Amerika hangt af van de manier van verscheping. Wanneer je ervoor kiest om een eigen container naar bijvoorbeeld New York (Oostkust) te sturen, dan is de container ongeveer

Amerika verhuisgoederen

4 tot 6 weken onderweg vanaf het moment van inladen. Voor een container naar Los Angeles (Westkust) is dit 8 tot 10 weken. Bij het verschepen via een gedeelde container is de levertijd langer, gemiddeld 10 tot 12 weken.

DISCLAIMER: Sinds de COVID-19 pandemie zijn bepaalde havens nog steeds erg druk. Dit betekent dan ook dat een schip langer in bepaalde havens ligt, of bijvoorbeeld een extra haven moet aandoen omdat de oorspronkelijke tussenstop te druk is. Dit is iets wat wij met ons team nauwkeurig in de gaten (blijven) houden. Mocht dit voor jou van toepassing zijn dan zul je daar door ons over geïnformeerd worden.

Welk visum heb ik nodig om te wonen en werken in Amerika?

Om in Amerika te kunnen wonen en werken heb je een visum of Green Card nodig. Dit is dan ook direct een van de grootste hindernissen wanneer je een verhuizing naar Amerika plant. Onze tip is dan ook om zo snel mogelijk deze procedure te starten, het kans soms maanden duren voordat je je visum ontvangt.

De aanvraagprocedure begint met een visumaanvraag bij de Amerikaanse Staatsburgerschap en immigratiediensten. Na goedkeuring van je aanvraag neemt het National Visa Centre het over en geeft direct instructies voor de formele visumaanvraag en interviews. Je kunt hier maanden mee bezig zijn, begin daarom op tijd. Kijk op de website van de U.S. Citizenship & Immigration Service, onder Department of Homeland Security voor de meest recente informatie.

Vind je het lastig om dit proces te starten en wil je ondersteuning bij de aanvraag? Neem dan contact op met onze Relocatie Specialisten van Eurohome.

Hoelang duurt het aanvraagproces van een visum voor Amerika?

Het proces bij het aanvragen van een visum kan soms maanden duren. Daarom is het ook belangrijk om direct de procedure te starten zodra je hebt besloten om naar de Verenigde Staten te emigreren.

Wanneer je voor je werk verhuist, dan ondersteunt jouw werkgever vaak bij dit proces. Heb je geen werkgever die hier zorg voor draagt, dan zul je zelf de stappen moeten doorlopen.

Belangrijke zaken bij een visumaanvraag voor een verhuizing

Voordat wij jouw inboedel kunnen versturen, is het belangrijk om een visum of Green Card te hebben. Alleen op deze manier kan onze verhuispartner in Amerika jouw zending bij de douane gaan inklaren. Heb je al deze zaken niet maar wil je toch een verscheping doen? Dat kan, maar dan dien je wel invoerrechten hierover te betalen. Wij hebben dan een pro-forma factuur van je nodig.

Handige checklist voor verhuizen naar Amerika

Uitschrijven in Nederland

Wanneer je zeker weet dat je voor een langere tijd naar het buitenland gaat; schrijf je dan uit in jouw gemeente. Wij raden aan dit in de laatste 5 dagen voor jouw vertrek te doen.

Check bij jouw eigen gemeente welke voorwaarden eraan verbonden zijn en hoe je je kunt uitschrijven. Dit kun je doen via het gemeentenummer of via de website van de gemeente. Vraag bij het uitschrijven uit de gemeente ook altijd om een bewijs van uitschrijving.

Aanvragen van visum

Controleer voordat je wilt gaan verhuizen of emigreren altijd op de plek van bestemming of en welk type visum jij nodig hebt. Houd er rekening mee dat wij pas jouw verhuizing in gang kunnen zetten zodra al het papierwerk rond is.

Auto verhuizen

Je hebt jarenlang gespaard voor jouw droomauto en besluit naar de andere kant van de wereld de verhuizen. En wil je daarbij je geliefde auto niet achterlaten? Geen probleem! Wij hebben jarenlange ervaring als het gaat om het verschepen van auto’s.

Ben je benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat en wat de kosten daarvoor zijn? Neem dan vrijblijvend met ons contact op via het contactformulier of via 010 4 285 285.

Inboedel verhuizen

Heb je er al over nagedacht hoe je jouw inboedel wilt verhuizen? Een veel gekozen optie voor het vervoeren van je inboedel naar een ander continent, is het verschepen per container. Denk eraan dat de gemiddelde levertijd voor een overzeese verhuizing tot wel 12 weken kan duren. Begin dus op tijd met het inpakken van je spullen! 😉

Woonruimte zoeken en huren/kopen

Heb je al huisvesting geregeld en is deze beschikbaar op het moment dat je in Amerika aankomt? Oriënteer je goed op de huizenmarkt in de Verenigde Staten. De prijzen lopen uiteraard zeer uiteen en deze zijn onder meer afhankelijk van wat voor type woning te zoekt en op welke locatie. Als je voor werk verhuist, kan het zijn dat je werkgever je hierin ontzorgt.

Verzekeringen regelen

Regel vooraf: een zorgverzekering, autoverzekering (als u een auto koopt of meeneemt) en een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Een zorgverzekering is belangrijk om niet in de problemen te geraken indien het niet goed gaat met uw gezondheid. Als je tijdelijk emigreert, kun je een zorgverzekering van max. 2 jaar afsluiten. Bij een autoverzekering heb je mogelijk de pech dat je met 0 schadevrije jaren begint; je bent immers voor de Amerikanen een buitenlander. Wat betreft de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: belangrijk om op te merken is dat je voor huren een Renters Insurance nodig hebt en bij het kopen van een huis een Home Owners Insurance.

Wonen in Amerika

Amerika in een nut shell

HoofdstadWashington D.C.
Bevolking332 million
ValutaDollar
Officiële talenEngels

Is het leven in Amerika duurder dan in Nederland?

Het leven in Amerika is over het algemeen vergelijkbaar met de kosten hier in Nederland. Maar houd er rekening mee dat dit ook ligt aan jouw eigen voorkeuren. Zo zijn groenten en fruit vele malen duurder in de Verenigde Staten in vergelijking met Nederland. Kosten voor benzine en elektronica zijn dan vaak wel weer veel voordeliger.

Ook zie je dat er per staat verschillen zijn in de kosten voor jouw levensonderhoud. Wil je in New York City wonen dan kun je er van uit gaan dat de kosten hoger liggen dan bijvoorbeeld Pennsylvania.

Hoe is het onderwijs geregeld in Amerika?

Verhuis je met kinderen? Dan is het handig je goed te verdiepen in hoe het onderwijs is geregeld in Amerika, want dat is behoorlijk anders dan in Nederland. Het basisonderwijs start in principe voor kinderen vanaf hun 5e levensjaar. Je kan echter je kind al vanaf 4 jaar naar pre-school laten gaan. Tot hun 17e/18e gaan ze vervolgens naar school, eerst Elementary (5-9 jaar), dan Junior High of Middle School (10-13 jaar) en High School (14-18 jaar).

Wat zijn bekende bezienswaardigheden in Amerika?

De Verenigde Staten worden door sommigen één groot amusementspark genoemd. Dat is niet gek; in iedere staat heb je wel bezienswaardigheden waar je niet over uitgepraat raakt. In New York heb je The Empire State Building, Central Park en het Vrijheidsbeeld; in Orlando heb je Disney World en Universal’s en in het westen vind je tientallen National Parks, zoals Yosemite, Grand Canyon en en Yellowstone. En wat dacht je van Los Angeles, San Francisco en Las Vegas? Het is te veel om op te noemen, maar één ding is zeker: in Amerika is genoeg te beleven!

Sta je te springen om naar Amerika te verhuizen? Vraag snel om meer informatie over het verschepen van je inboedel of vraag direct een prijs op via het formulier.