Verhuizen naar Amerika

Jouw inboedel verhuizen naar Amerika

Ga je emigreren naar Amerika? Transpack is gespecialiseerd in het internationaal verhuizen van spullen en jouw gehele inboedel naar diverse bestemmingen in de Verenigde Staten. Je verhuist al vanaf  €339,- van Amsterdam naar New York en al vanaf € 409,- van Amsterdam naar Los Angeles.

Bereken de kosten van de verhuizing vrijblijvend online en krijg een offerte op maat voor jouw verhuizing naar Amerika.

Amerika in een nut shell

Amerika vlag - Transpack

Hoofdstad Washington D.C.
Bevolking 324 million
Valuta Dollar
Officiële talen Engels

Wanneer je verhuist naar Amerika zou het kunnen dat je jouw eigendommen ook wil verhuizen. Met deze gids over hoe je naar Amerika verhuist, hopen we jouw verhuizing naar de VS zo gemakkelijk mogelijk te maken.

De kosten van verhuizen naar Amerika

Om de kosten te berekenen van jouw verhuizing naar Amerika zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je een eigen container huren voor je verhuizing of wil je besparen door een gezamelijke container te gebruiken waarbij je de zeevracht- en douanekosten deelt met anderen (groupage).

Daarnaast is er nog de keuze voor zeetransport of je inboedel verhuizen per vliegtuig. Het grootste voordeel van verhuizen per zeecontainer naar Amerika zijn de kosten. Er gaan enorm veel containers op een boot waardoor de prijs vanzelfsprekend lager ligt dan bij verhuizing per luchtvracht. Om je alvast een indicatie te geven van de kosten zijn hier twee voorbeelden van bestemmingen in Amerika afgebeeld, gebaseerd op een vanaf prijs:

Van Naar Prijs
Amsterdam New York € 339,- Offerte aanvragen
Amsterdam Los Angeles € 409,- Offerte aanvragen

Hoelang is mijn inboedel onderweg naar Amerika?Amerika verhuisgoederen

Hoe lang jouw spullen onderweg zijn naar Amerika ligt aan het soort transport dat je kiest en de bestemming. Bij reguliere zeevracht duurt het voor de oostkust ongeveer 4 tot 6 weken en voor de westkust 8 tot 10. Bij Groupage ligt het gemiddelde op 10 tot 12 weken voor alle bestemmingen in het land. Waar de bestemming ook minder uitmaakt is bij luchtvracht, daar zijn bijna alle steden binnen 2 tot 3 weken te bereiken.

Tips bij het emigreren naar Amerika

Verhuizen naar Amerika is nog steeds een zeer opwindend vooruitzicht voor mensen van vele nationaliteiten over de hele wereld. Als je hebt besloten je aan te sluiten bij de meer dan een miljoen mensen die elk jaar naar Amerika verhuizen, zijn er een aantal stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je ‘Amerikan Dream’ wordt vervuld.

Heb ik een visum nodig in Amerika?

Een van de grootste hindernissen bij het verhuizen naar Amerika is het verkrijgen van het vereiste Amerikaanse visum of de Green Card. De aanvraagprocedure begint met een visumaanvraag bij de Amerikaanse staatsburgerschap en immigratiediensten. Na goedkeuring neemt het National Visa Centre het over en geeft instructies voor de formele visumaanvraag en interviews. Bij elkaar kun je hier soms maanden mee bezig zijn, begin daarom optijd. Kijk op de site van U.S. Citizenship & Immigration Service (USCIS), onder Department of Homeland Security (DHS) voor de meest recente informatie. Als je je afvraagt hoe je als internationale student naar Amerika verhuist, moet je een F1-studentenvisum aanvragen. Ook kunnen onze Relocatie Specialisten van Eurohome je helpen met het regelen van een visum.

Wat neem je mee wanneer je emigreert naar Amerika?

Om je te helpen goed voorbereid op reis te gaan, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Let op dat je documenten, sleutels, medicijnen, sieraden en andere belangrijke zaken niet in de zee- en/of luchtvracht laat verzenden.

Kleding Het is belangrijk om gepaste kleding mee te nemen naar Amerika. Het land kent verschillende klimaten. In het Noordoost kan het erg koud worden in de winter met warme zomers. Het Zuiden van Amerika, zoals California en San Francisco kennen warme zomers en milde winters. Het Noordwesten kent milde zomers en koudere winters.
Reisstekker De netspanning in Amerika is zo’n 110-120 Volt en de frequentie is 60Hz. Je hebt een (wereld)verloopstekker nodig indien je elektrische apparaten meeneemt.
Medicijnen Check of jouw medicatie in Amerika te verkrijgen is en wat de maximum toegestane hoeveelheid is die je mee mag nemen. Controleer ook of je een medische verklaring nodig hebt voor het meenemen van medicatie op reis.
Documenten Neem belangrijke documenten zoals paspoort, visa documenten etc. mee in je handbagage – maak ook kopieën.
Persoonlijke spullen Denk hierbij aan je favoriete verzorgingsproducten, spullen die je herinneren aan thuis en andere dingen die op reis niet mogen ontbreken.
Tip: neem een setje extra kleding mee in je handbagage voor het geval je ingecheckte bagage vertraagd is of kwijt raakt.

Mocht je nog vragen hebben over je verhuizing naar Amerika, neem gerust contact met ons op.