Zelf goedkoop verhuizen

Wil je zelf goedkoop verhuizen naar het buitenland?

Mensen die zeggen dat “de beste dingen in het leven gratis zijn”, zijn duidelijk nooit naar het buitenland verhuisd. Verhuizen naar een gloednieuw land is een nieuwe uitdaging en zorgt voor een spannende tijd, maar het kost geld. Net als je denkt dat je met één ding te maken hebt gehad, duikt er iets anders op. Als je niet oppast, kunnen zaken als verzending, visa en vluchten je een aanzienlijk bedrag aan geld kosten – en dat is voordat je zelfs maar op de nieuwe bestemming bent aangekomen. Maar je moet zorgen dat geldzorgen jouw grote plannen niet teniet doen. Gelukkig weten onze wijze hoofden bij Transpack hoe jij verhuiskosten kunt besparen, en delen we graag ons advies in hoe jij zelf goedkoop kan verhuizen.

Kies voor de goedkope optie: zeevracht

Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste manier om jouw eigendommen naar het buitenland te vervoeren, dan krijg je hierbij de belangrijkste tip: maak gebruik van zeevracht containers. Zeevracht is doorgaans vele malen goedkoper dan luchtvracht. Luchtvracht is duurder omdat het aanzienlijk sneller is dan zeevracht en door het beperkte volume dat ze kunnen vervoeren. Echter wanneer je veel haast hebt is luchtvracht misschien wel jouw enige optie, maar anders is voor elke verstandige internationale verhuizing zeevracht essentieel.

Bijna elk aspect van jouw verhuizing zal er daarnaast enorm van profiteren wanneer alles liever eerder dan later is voorbereid. Als je eenmaal weet waar en wanneer je verhuisd, houdt niets je meer tegen om een ​​datum vast te stellen voor de verzending van jouw inboedel. Het spreekt eigelijk voor zich.

Krijg grip op de tijd en mis de boot niet. Neem ten minste drie of vier maanden voor jouw geplande verhuisdatum contact op met een verhuisbedrijf zodat er op tijd een container en crew geboekt kan worden, vooral wanneer je in de drukke zomermaanden wil verhuizen!

Voordeliger om een container te delen of een eigen container te versturen?

Ga je zelf een gehele zeecontainer vullen of is het slimmer om de container te delen? De grootte van je inboedel zorgt ervoor dat de keuze makkelijker wordt. Wanneer je een zeecontainer met anderen wil delen kies je voor de optie: Groupage. Wanneer je zelf een verhuiscontainer wil huren die door Transpack op jouw gewenste bestemming wordt geleverd kan dat ook. Hier kun je vervolgens zelf al je spullen in plaatsen en de container wordt op een afgesproken tijdstip weer opgehaald. Hierdoor kun je zelf goedkoop verhuizen naar het buitenland en gebruik je alleen de service van de zeecontainer.

Zelf inpakken en uitpakken

Bij Transpack kunnen we je helpen bij het inpakken en uitpakken maar je kan er ook voor kiezen om dit helemaal zelf te doen waardoor de kosten automatisch goedkoper worden. Wel is het belangrijk om goede kwaliteit dozen en verpakkingsmaterialen te gebruiken voor tijdens je verhuizing, neem eens een kijkje op www.deverhuiswinkel.com voor alle verschillende verhuisartikelen die zij aanbieden.

Kosten van zelf verhuizen

Ben je benieuwd naar de kosten van zelf verhuizen, waar wij alleen jou transport regelen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers en ontvang een op maat gemaakte offerte. Het is trouwens ook mogelijk om extra services toe te voegen aan je verhuizing, zoals het verzenden van speciale artikelen of het wanneer je een handyman wil inhuren die jou een handje komt helpen bij het uit elkaar halen van meubels. Bekijk alle extra diensten die Transpack aanbiedt.