Afhalen & bezorging

Afhalen & bezorging

Wil je liever zelf de controle in handen houden voor jouw internationale verhuizing of wil je graag wat geld besparen? Bij Transpack is het mogelijk dat je de goederen zelf in- en uitpakt. Hiermee voorkom je dat een crew aan jouw eigendommen zit en scheelt dat ook arbeidstijd. Dat aangegeven hebbende is het wel belangrijk om te vermelden dat de crew getraind is op het veilig verpakken van goederen die internationaal verscheept gaan worden, je neemt dus iets meer risico door het zelf te doen.  

Verpakkingsmaterialen 

Transpack kan jou, met behulp van een partner, voorzien in verpakkingsmaterialen. Je kunt denken aan dozen, tape, bubble-wrap en meer. Alles voor je aankomende verhuizing vind je op deverhuiswinkel.com. Mocht je je eigen materialen willen gebruiken is dat geen probleem! Let er wel op dat de dozen die je gebruikt geen handvatten hebben gezien dit niet is toegestaan bij intercontinentale verhuizingen.   

Eigendommen overhandigen 

Zodra je de goederen hebt ingepakt kun je deze inleveren aan onze loods in Nederland of die van een lokale partner elders in de wereld. Mocht je te veel spullen hebben om te verhuizen of vertrouw je het transport naar de loods liever aan Transpack en partner over? Dan kunnen de goederen ook afgehaald en afgeleverd worden aan huis. De crew zal de goederen dan enkel in- en uitladen in een eigen verhuisbus en deze, indien mogelijk, meteen overladen op een container.  

Documentatie 

Wanneer je de goederen zelf verpakt is het heel belangrijk dat je zelf een paklijst opmaakt. De inhoud per doos moet beschreven worden, alsook ieder ander item dat niet in de doos vervoerd kan worden.  

Zodra je in contact bent gekomen met Transpack ontvang je een blanco paklijst samen met instructies voor het opmaken van een correct document. Een paklijst is immers niet alleen voor je eigen administratie en de onze, het is ook een harde eis voor de douane.  

Verzekeren 

Door het boeken van deze service ga je ermee akkoord dat de goederen niet door een professioneel verpakteam behandelt is. De kans dat er daardoor iets breekt tijdens transport is groter. Om deze reden is het daarom ook enkel mogelijk om een ‘’limited verzekering’’ uit te nemen welke geen schade of individuele vermissing dekt, maar in geval van totaal vermissing aangeschreven kan worden.  

Mocht je vragen hebben over deze service mogelijkheid van Transpack of iets anders van het verhuisproces? Neem dan gerust contact op.  

Neem contact met ons op