Zeevracht transport

Verhuizen naar het buitenland per zeecontainer

Steeds vaker kiezen mensen die naar het buitenland gaan verhuizen voor transport over zee. Je denkt vaak bij zeevracht transport aan het verschepen van een volledig gevulde zeecontainer met items. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het enkel verschepen van een aantal items is namelijk ook mogelijk via zeevracht.

Snel navigeren naar:

 

zeevracht verhuizing regelen

Voor- en nadelen verhuizen met zeevracht

Het grootste voordeel van verhuizen met een zeecontainer is de prijs. Er gaan enorm veel containers op een vrachtschip waardoor de prijs vanzelfsprekend lager ligt dan bij luchtvracht.

Wat je als nadeel zou kunnen ervaren is dat een schip er vaak meerdere weken over zal doen voordat hij vanuit de haven van Rotterdam je nieuwe bestemming bereikt. Uiteraard is dit afhankelijk van je bestemming. Met een goede planning kun je je daar goed op voorbereiden en Transpack kan je daar uiteraard bij helpen!

Zeecontainer verhuizen buitenland

Hoe werkt het verhuizen met een zeecontainer?

Wanneer je zelf gaat verhuizen naar het buitenland en gebruik maakt van een zeecontainer bij Transpack volg je eenvoudig de volgende 4 stappen:

1. Inventariseren van je verhuizing

Zodra je jouw keuze hebt gemaakt om te verhuizen kun je bij ons een (video)survey laten voeren om het aantal items van jouw zending te bepalen. Wij delen deze informatie met jou zodra wij de surveyresultaten hebben kunnen vastleggen. Tegelijkertijd geven we je advies over het type transport en wat voor jou de voordeligste manier zal zijn van verschepen. Wil je lievere kleine zeepost versturen of heb je een gehele zeecontainer nodig? De volgende opties zijn mogelijk bij zeevracht:

2. Inpakken van je spullen

Je kunt bij zeevracht ervoor kiezen om je spullen te laten inpakken of je kiest ervoor om dit helemaal zelf te doen. Indien jouw huidige en/of toekomstige woning het toelaten kunnen wij de container bij het huis plaatsen om de goederen meteen in te laden. Indien dat niet mogelijk is kunnen de goederen ook eerst naar onze loods in Den Haag gebracht worden en zorgen we ervoor dat de container dan bij ons klaar staat.

3. Het verschepen van je spullen

Het volledige zeetransport van de haven in Rotterdam naar een bestemming naar keuze en de douaneformaliteiten worden georganiseerd door Transpack.

4. Spullen ophalen in het buitenland

Onze partner in het buitenland zal je op de hoogte houden over de vorderingen in het verhuisproces en zal tijdig met jou een afspraak maken om de goederen af te leveren. Dan kun jij je spullen ophalen op locatie of worden deze bij je nieuwe adres gebracht.

prijzen verschepen zeecontainer

Prijzen verschepen zeecontainer

Er zijn meerdere rederijen die naar dezelfde haven varen en bieden dit allemaal voor een andere prijs aan. Wij zorgen ervoor dat alle opties bekeken worden en bieden jou de beste keuze aan op basis van vaardata en de bijpassende prijs.

Waar goed rekening mee gehouden moet worden is de beschikbaarheid van deze boten en de voortdurend veranderende prijzen die zij hanteren, daarom is het van belang een container op tijd te boeken.

Prijzen per buitenlandse bestemming
Transpack is gespecialiseerd in het internationaal verschepen van goederen en spullen naar diverse wereldwijde bestemmingen. Zo verhuis je al vanaf €409 van Amsterdam naar Los Angeles of vanaf €272 van Amsterdam naar Willemstad. Ook andere bestemmingen van onze zeecontainers, zoals Australië, Canada of Curaçao behoren tot de mogelijkheden. Wil je graag een offerte op maat voor jouw verhuizing naar het buitenland? Vraag deze vrijblijvend online aan. Hieronder zijn de gemiddelde prijzen van populaire bestemmingen genoemd:

BestemmingPrijzen
AmerikaLos Angeles€409,-
AmerikaNew York€339,-
ArubaOranjestad€356,-
AustralieSydney€537,-
CanadaToronto€547,-
CuraçaoWillemstad€272,-
Nieuw-ZeelandAuckland€512,-
SingaporeSingapore€306,-
ThailandBangkok€296,-
Zuid-AfrikaKaapstad€424,-

LET OP: vanwege het Coronavirus is er veel vertraging in de zeevaart welke is ontstaan door container te korten in Azië, uitvallende schepen en onderbezetting in havens. Wij houden je op de hoogte van eventuele vertragingen en adviseren je bij het boeken wat de beste aanpak is voor jouw verhuizing.

Een zeecontainer delen is nog voordeliger
Bij Transpack heb je ook de mogelijkheid om een zeecontainer te delen met andere zendingen, dit heet Groupage Transport. Wanneer meerdere personen dezelfde havenbestemming hebben voor het verschepen van items, kunnen deze spullen in dezelfde zeecontainer worden geplaatst en vaart deze uit naar jullie nieuwe bestemming. Het voordeel hiervan is dat je naast de goedkopere zeevracht je deze kosten ook deelt met anderen op basis van het volume dat jij verstuurd, dubbel zo voordelig dus!

Aandachtspunten zeevracht verhuizing

Waar moet ik op letten bij een zeevracht verhuizing?

Hieronder vindt je een aantal aandachtspunten voor het verhuizen per verhuiscontainer. Zo zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je gebruik maakt van onze zeevrachtzendingen.

  • Je kunt ervoor kiezen zelf te verpakken en/of laden of dit door ons te laden doen. Indien je het zelf doet sturen wij uitgebreide instructies en tips voor het verpakken van de goederen en de documentatie ervan.
  • Wij kunnen een inschatting van de transittijd aan u doorgeven op basis van eerdere ervaringen.
  • Zodra de boeking bevestigd is bij een rederij ontvangen wij een ‘’Bill of Lading nummer’’ en daarmee kunt u de container volgen via Track & Trace.
  • Vloeistoffen verschepen via een zeecontainer wordt afgeraden. Flessen met vloeistoffen kunnen gemakkelijk gaan lekken en de verzekering dekt eventuele schade hiervan niet.
  • In een container kan het al snel 50 graden celsius of zelfs warmer worden, houd hier rekening mee wanneer je een keuze maakt in de goederen die je wilt verschepen!
Ter land ter zee en in de lucht

Bij transport over zee hoef je niet alleen te denken aan enkel het transport naar steden en landen die dichtbij de zee of oceaan liggen. Een combinatie van zee, lucht en trein of vrachtwagentransport is ook zeker mogelijk en organiseert Transpack volledig voor je. Zo kun je gewoon internationaal verhuizen van bijvoorbeeld Nederland naar de woestijnstad Las Vegas. Niets is Transpack te gek!

verhuizen per vliegtuig en per boot

Mocht je nog vragen hebben over zeevracht, neem dan gerust contact met ons op. Of vraag een prijsindicatie aan via ons offerteformulier.

 

Wil jij verhuizen naar het buitenland per zeecontainer?