Luchtvracht transport

Verhuizen per luchtvracht transport

Wil je graag snel verhuizen en heb je niet al teveel spullen die verhuisd hoeven te worden? Dan biedt Transpack de optie luchtvracht transport aan. Met name als je items op heel korte termijn op bestemming wilt ontvangen is dit een goede optie. Denk bijvoorbeeld ook aan het versturen van spullen per vliegtuig naar je familie.

Waarom kiezen voor verhuizen per vliegtuig?

Het grootste voordeel van luchtvrachtzendingen is dat het veel sneller is dan wanneer je de goederen via een zeecontainer verhuisd. Een voorbeeld: een verhuizing van Amsterdam naar San Francisco per zeecontainer duurt ongeveer vijf tot zes weken en per vliegtuig zal dit enkel vier tot vijf dagen zijn.

Let wel: bij deze tijdschema’s is geen rekening gehouden met douaneformaliteiten. Dit gaat dus alleen om het container transport van luchthaven tot luchthaven.

Hoe werkt het verhuizen via een luchtvracht container?

Heb je interesse in het verhuizen van je spullen per vliegtuig, dan regelt Transpack dit voor je. Nadat er is afgestemd welke items mee gaan per luchtvracht container, worden bij jouw thuis je eigendommen netjes ingepakt volgens de kwaliteitseisen voor luchttransport. Daarna worden jouw items naar de loods gebracht en zullen deze in een ‘’air liftvan’’, oftewel een speciale kartonnenkrat voor luchtvracht, worden geplaatst. Dit houdt de goederen bij elkaar en biedt ook een extra bescherming tegen schade.

Zodra de air liftvan gereed is, alle douaneformaliteiten op orde zijn en jouw formele akkoord hebben ontvangen voor het transport, zal het transport geboekt worden bij onze luchtvrachtpartners. Er is nauw contact over vertrek-en aankomstdatum, zodat ook de partner op je nieuwe bestemming op de hoogte is van de aankomstdatum en de goederen kan inklaren en, indien gewenst, bij je thuis worden afgeleverd.

Prijzen vracht per vliegtuig

De prijzen van transport via de lucht liggen hoger dan via de zee. Er wordt door de luchtvaartpartners gekeken naar de hoeveelheid items en het gewicht hiervan. Bij zeevrachten wordt de prijs berekend per container. Het maakt dus niet uit hoe zwaar de inhoud van de zeecontainer is, dit is een vast bedrag per container.

De meeste luchtvaartpartners houden een gemiddelde aan van 167 kilogram per 1 kubieke meter. Mocht je zending 1 kubieke meter zijn, maar ongeveer 350kg, dan wordt er belast op basis van gewicht. Andersom, mocht je zending 2 kubieke meter zijn, maar bestaan uit 50 kilogram, dan wordt er weer belast op de twee kubieke meter.

Daarom is het heel erg van belang van tevoren in een gesprek duidelijk aan te geven welke items je mee gaat nemen, dan kan het gewicht en de hoeveelheid items goed worden ingeschat en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan qua kosten. Bij Transpack kun je vrijblijvend een offerte aanvragen voor een verhuizing per vliegtuig.

Aandachtpunten verhuizing luchtvracht transport

Hieronder vindt je een aantal aandachtspunten voor het verhuizen per vliegtuig. Zo zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je gebruik maakt van onze luchtvrachtzendingen.

  • Gezien de strenge eisen wat betreft de inhoud en wijze van verpakken van luchtvracht wordt deze altijd door Transpack of één van onze partners bij je thuis verpakt.
  • Een aantal type goederen mogen niet of bepekt mee in de luchtvracht zoals vloeistoffen, alcohol, (lithium) batterijen en aerosols. Wij kunnen je hier uitgebreid over informeren.
  • Om de ruimte in een luchtvracht container zo goed mogelijk te benutten raden we af om goederen met onregelmatige vorm via luchtvracht te verzenden.
  • Het minimum volume voor luchtvracht is 1 kubieke meter.
  • Luchtvracht kan worden gevolgd via een ‘’Airway Bill’’ nummer welke wij je zullen sturen zodra het vliegtuig geboekt is.
  • Bij grote zendingen is het aan te raden om ook te vragen naar de zeevracht opties omdat dit veel geld kan besparen.

Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Of vraag een prijsindicatie aan via ons offerteformulier.