Frequently asked questions

Om u verhuizing zo goed mogelijk uit te voeren, vragen wij u drie weken, voor uw verhuizing plaatsvindt, contact met ons op te nemen. In het hoogseizoen (van juni tot en met augustus) graag zes weken van tevoren contact met ons opnemen. Dit zorgt ervoor dat wij alle tijd en aandacht kunnen besteden aan uw verhuizing.

Dat is afhankelijk van de inhoud van uw zending. De douane controleert de paklijst en berekent aan de hand hiervan een bedrag. Dit zijn kosten die door de lokale overheid in rekening worden gebracht. Kijk op www.douane.cw voor meer informatie.

Dat is mogelijk. Heeft u bijvoorbeeld nieuwe onderdelen nodig die geen spoed hebben? Zijn er kleren in een bepaalde maat uitverkocht in de winkel of heeft u nog teveel voorraad? If it fits it ships is de service die u nodig heeft! Let er wel op dat niet alles verscheept kan worden in verband met de mogelijkheid tot inklaren op bestemming. Denk daarbij aan stoeptegels, bouwmaterialen, voedingsmiddelen etc. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

U betaalt bij aflevering van uw spullen in onze loods. Dat kan contant of per pin. Voor de invoerrechten die de douane rekent krijgt u achteraf van onze lokale agent een factuur. Die moet op plaats van bestemming worden voldaan, voordat u kunt beschikken over uw spullen.

Deze unieke service is zo laag geprijsd doordat de verzending afhankelijk is van restruimte in zeecontainers. Uw spullen kunnen alleen mee als er nog ruimte over is. Daarnaast wordt voor deze tarieven alleen gebruik gemaakt van de door ons speciaal ontwikkelde dozen voor 1/2 m3 en 1 m3. Vanaf laden duurt het ongeveer 4 tot 6 weken voordat u over uw spullen beschikt inclusief inklaring op plaats van bestemming.

Ja, dat mag, mits de verpakte spullen kleiner zijn dan 1 m3. U moet de voorverpakte spullen in onze loods in de 1 m3 of 1/2 m3 doos zetten.

Wij hebben dozen van 1 m3 of van 1/2 m3. Hier past meer in dan u denkt! Om uw spullen hierin veilig op te bergen hebben wij een assortiment aan kleinere verhuisdozen en los verpakkingsmateriaal. Voor al uw spullen hebben wij passend materiaal beschikbaar. Bekijk deze items en de bijbehorende prijzen op www.verhuisdozenkopen.nu.

U kunt tijdens het boeken zelf aangeven wanneer u (binnen kantoortijden) bij ons aankomt en heeft dan 2 uur de tijd voor het verpakken van uw spullen.

Per bestemming geld een vaste dag voor levering. U kunt in het formulier een aangeven in welk tijdsslot u arriveert.

U betaalt een vaste prijs per m3. Dit bedrag betaalt u direct bij aflevering van uw spullen in onze loods. Wanneer uw spullen klaarstaan op uw bestemming, ontvangt u apart een factuur voor de eventuele invoerrechten die de douane heeft doorbelast aan onze lokale agent.

U kunt een halve of een hele kubieke meter verzenden of een meervoud daarvan. Hiervoor gebruiken we de speciaal door ons ontwikkelde dozen. Heeft u meer te verzenden dan 2,5 cbm, is het voordeliger om onze speciale groepage tarieven aan te houden.

D.m.v. het invullen van het machtigingsformulier machtigt u Transpack om namens u de douane afhandeling van uw goederen in Nederland te regelen.

  • Full service origin: inpakken, opmaken van paklijsten, standaard demontage en pakmateriaal;
  • Full service destination: uitpakken, montage en afvoeren van pakmateriaal op de dag van levering;
  • Alleen laden en lossen: u pakt in; demonteert; maakt de paklijsten op; zorgt voor het pakmateriaal. Wij zorgen dat de container geladen wordt vanaf begane grond. Op de plek van bestemming plaatsen wij de goederen in uw woning.
  • Zelf laden en lossen: de container komt voor de deur, u heeft standaard twee uur de tijd om deze te vullen. Op de plek van bestemming wordt de container voorgereden en heeft u weer de tijd om hem te legen. Let op! Dit is niet mogelijk bij groupage.
  • Tot haven: alle kosten na haven aankomst zijn hier exclusief zoals inklaring, havenkosten etc. U heeft hier een destinatie agent voor nodig;
  • Loods-loods: u levert de goederen zelf export verpakt aan, en haalt ze op bestemming weer op. Let op! Deze vorm is vaak alleen mogelijk bij groupage;
  • Een combinatie van het bovenstaande: dit is uiteraard ook mogelijk. Vraag onze sales afdeling naar de mogelijkheden.

Dat is geen enkel probleem! Het verschepen van uw persoonlijke spullen is geen dagelijkse kost. U kunt altijd contact opnemen met één van onze verhuiscoördinators. Zij staan u graag te woord. Klik hier voor contactinformatie.

 

Ja daar zijn mogelijkheden voor. Op containernummer kan gezocht worden op www.track-trace.com en het containerschip kan gevolgd worden op https://www.vesselfinder.com/. Uw verhuiscoördinator kan u met een simpel telefoontje altijd een update geven over de verzending.

 

Is de verhuizer gecertificeerd? Lidmaatschappen hebben een internationale erkenning en dat bevestigd dat het bedrijf ervaring heeft met internationale verhuizingen. De lidmaatschappen zijn gebonden aan kwaliteitscertificaten, wat voor u als klant een extra garantie betekent als het aankomt op het nakomen van verplichtingen. Een gecertificeerde verhuizer is een goede keuze als het gaat om een binnenlandse verhuizing, maar als het gaat om een internationale verhuizing, dan heeft dit certificaat geen waarde.

Ieder land heeft zijn eigen regelingen, maar de meeste bestemmingen laten het toe om persoonlijke bezittingen mee te nemen. De spullen die u meebrengt moeten minstens een half jaar van te voren aan zijn gekocht. De meeste landen rekenen belasting voor alcohol en sigaretten, dus het is vaak niet de moeite om ze mee te nemen. De meeste landen laten het niet toe om (dieren)voeding in te voeren. Check met het lokale consulaat of de ambassade voor de douaneregelingen van het betreffende land, of neem contact op met onze adviseurs voor meer informatie.

Verhuizen is een vak apart, maar met een beetje hulp kunt u het ook zelf! Pak in ieder geval geen geopende flessen in, want deze kunnen lekken. Pak geen wapens, ammunitie, voedsel of andere gevaarlijke producten, inclusief schoonmaakmiddelen. Kies liever niet voor een niet-gecertificeerd verhuisbedrijf dat met hele lage tarieven werkt. Verhuis wel met goedgekeurde professionals! Zorg ervoor dat al uw dozen strak en goed getapet dichtzitten en zorg ervoor dat uw naam op elke doos staat. Maak gebruik van professioneel verpakkingsmateriaal zoals ribkarton en Lupo, beschikbaar op onze webshop www.verhuisdozenkopen.nu. Gebruik geen noppenfolie! Noppenfolie is gemaakt van plastic en omdat het heel heet kan worden in de containers tijdens de reis, kan het plastic smelten in hout of andere bezittingen. Als u uw verhuizing boekt met ons, zal onze verhuiscoördinator u voorzien van de beste tips en trucs.

 

Wij bieden professioneel en kwalitatief verpakkingsmateriaal met bijgaande prijzen op onze webshop www.verhuisdozenkopen.nu. Tape in ieder geval de boven- en onderkant van de doos en verpak breekbare spullen in noppenfolie. Let erop dat uw naam en bestemming op meerdere kanten van elke doos staan. Het belangrijkste is om uw dozen vol en strak in te pakken: laat geen lege plekken over in de dozen, want als er andere dozen bovenop komen te staan, zal de onderste inzakken. Dozen mogen niet te zwaar zijn of compleet vol geladen met boeken. Als u ervoor kiest met ons te verhuizen, zal uw verhuiscoördinator u nog meer tips & trucs sturen.

Bij het binnenlands verhuizen van de inboedel bieden de Erkende Verhuizers het Garantiecertificaat met een allrisk dekking tot € 100.000,-. Voor extra veiligheid en zekerheid kunt u altijd een extra dekking aanvragen. Als het gaat om een internationale verhuizing heeft een Garantiecertificaat geen waarde, omdat niet uit kan worden gegaan van de aansprakelijkheid van externe verhuizers. Een betrouwbare internationale verhuizer zal altijd een allrisk verzekering aanbieden tegen een premie bovenop de normale aansprakelijkheid (of een compleet dekkingsverlies als u zelf inpakt), gebaseerd op de door u gespecificeerde waarde. Let erop dat u de condities van de verzekering grondig doorleest, omdat er veel premies zijn met extra’s, zoals extra transport van en naar de opslag, of specifieke kostbaarheden die verzekerd moeten worden.

Een betrouwbare offerte laat altijd zowel de inclusieve – als de exclusieve services zien. Let erop dat u de verschillende diensten en kosten zorgvuldig vergelijkt. Hierbij kunt u denken aan portokosten in het land van bestemming (soms beschreven als Terminal Handling Chargers, of THC) en vraag om uitleg bij de verhuizer wanneer iets niet duidelijk is.

Op de offertes van Transpack staat altijd een geldigheidsduur. Normaal gesproken is dit vanwege de variaties in zeevrachttarieven een periode van één maand.

 

Sommige verhuizers rekenen vaste kosten als SOLAS en anderen niet. Het kan ook zijn dat specifieke kosten op de plek van bestemming niet zijn inbegrepen. Er zijn vele redenen waarom een prijs kan verschillen en het uitzoeken daarvan kan nogal veel tijd in beslag nemen. Als sommige kosten niet direct zijn inbegrepen, zullen ze uiteindelijk toch op de factuur verschijnen. Als u de totale kosten wilt weten, neemt dan alstublieft contact met ons op, zodat we alle kosten open aan u uit kunnen leggen.

Als u een offerte per kubieke meters hebt ontvangen, mag het uiteindelijke volume nooit groter zijn dan tien procent van de verwachte hoeveelheid. Mocht het werkelijke volume (na laden) een lagere afwijking laten zien, dan zal de verhuizer een vergelijking maken tussen de verwachting en de verpakkingslijsten.

Alle variaties worden met u overlegd. Mocht er een verkeerde inschatting zijn gemaakt, dan wordt het tarief berekend over het geschatte volume. Let op: het tarief voor een lager volume kan door de verhuizer worden aangepast om de vaste kosten te kunnen dekken.

Door onze ervaring kunnen wij een maximale afwijking van tien procent hanteren tussen het geschatte en daadwerkelijke volume. In het onwaarschijnlijke geval dat het daadwerkelijke volume hoger uitvalt dan dat percentage, wordt er in samenspraak met de verhuiscoördinator een passende oplossing bedacht.

 

Op onze website www.verhuisdozenkopen.nu verkopen we dozen, noppenfolie, hoezen voor stoelen en banken en verpakkingspapier. We werken alleen met de beste materialen! Het is ook mogelijk om de verpakkingsmaterialen aan te schaffen in onze winkel in Den Haag. Onze verhuisspecialisten adviseren u graag over hoe u uw eigendommen het beste in kunt pakken.

Kies de optie ‘Offerte aanvragen’ in het menu of klik hier. Volg de vijf simpele stappen en klik akkoord. Daaropvolgend sturen wij de offerte. Indien u niet weet hoeveel dozen u wilt verhuizen, wat de verzekeringswaarde is, of welk bezorgadres u moet noteren, stuur ons dan achteraf een email met de benodigde informatie. Als u ervoor kiest om te verhuizen met Transpack, stuur dan alstublieft een bevestiging per email en geef direct aan op welke datum u zou willen verhuizen

Als het totale volume van uw verzending lager blijkt te zijn dan verwacht, dan brengen wij een kleiner bedrag in rekening en zorgen wij voor terugbetaling.

 

  • LCL is een vorm van groepage, maar wordt al ingeboekt bij een container die op vertrekken staat.
  • Groepage is in ons eigen beheer en er wordt gewacht met verschepen tot de container vol is. Dit kan beteken dat de verhuizing dus iets langer duurt. Uw goederen staan op dat moment gratis in onze opslag indien ze meegaan met de eerstvolgende afvaart. Ook handig wanneer u de spullen niet meteen kunt ontvangen, dus!

Als u ervoor kiest om met ons te verhuizen, dan zorgt onze ervaren verhuiscoördinator ervoor dat u gedurende het gehele proces begeleid wordt. Er wordt dus ook met u meegedacht als het aankomt op passende oplossingen wanneer u verzending groter is dan verwacht.

Per 01-07-2016 is er een Internationale wetgeving ingetreden die betrekking heeft op het SOLAS verdrag (Safety Of Life At Sea). Dit omvat de weegplicht van een lege en een volle container om op deze manier een VGM (Verified Gross Mass) op te geven. Zonder deze VGM zal een rederij geen toestemming geven tot het laden van de container.