Goederen invoeren op Amerika

Goederen invoeren op Amerika

Amerika is een populaire bestemming voor velen en niet alleen om te reizen. Per jaar verhuizen er duizenden mensen uit Nederland om te wonen in de Verenigde Staten. Wanneer je met je huisraad gaat verhuizen naar Amerika, dan moeten deze verhuisgoederen worden ingevoerd. Bij het invoeren van de verhuisgoederen in de Verenigde Staten ben je invoerbelastingen, zoals invoerrechten, accijnzen en omzetbelasting, verschuldigd. Op deze pagina nemen we je mee in de eisen die worden gesteld vanuit de Amerikaanse douane om goederen gratis in te voeren en delen we handige tips om dat proces zo makkelijk mogelijk te maken voor jou.

Basisregels voor verhuisgoederen

Bijna ieder land, op een paar uitzonderingen na, hanteert dezelfde basisregel voor mensen die internationaal gaan verhuizen met verhuisgoederen. Registreer jij je namelijk in het nieuwe land en komen jouw standaard huishoudgoederen binnen een jaar aan? Dan hoef je geen belastingen te betalen. Let wel op: dit gaat dus om normale huishoudgoederen. Neem je bijvoorbeeld goederen mee van jouw eigen webshop en heb je 50x hetzelfde shirt in de container, dan zal je moeten betalen. Hetzelfde geldt voor auto’s. Deze moet je binnen het jaar in het land van bestemming krijgen. Verdiep je wel in de eisen van de Amerikaanse douane, zo moet jouw auto 6 maanden in bezit zijn én in gebruik.

Douaneregels voor de Verenigde Staten in het bijzonder

De Amerikaanse douane is een van de strengste ter wereld. Dat komt met name door de situatie op 9/11. De Verenigde Staten was voor 9/11 namelijk een relatief gemakkelijk land om binnen te komen als reiziger, echter heeft het land de beveiliging nu flink opgeschroefd.

Het is alleen toegestaan om een afvaart naar een van de Amerikaanse haven te boeken wanneer je in het bezit bent van een visum en een adres hebt bemachtigd. Dit adres mag van een tijdelijke huurwoning zijn, maar niet van een hotel. Als je dit rond hebt is het toegestaan om een container te boeken om jouw goederen in te vervoeren. Bij deze container hoort een zogeheten ISF-document alsook andere documentatie, maar daar zal het door jou ingehuurde verhuisbedrijf je alles over vertellen.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de soorten goederen die wel en niet zijn toegestaan. Wat niet is toegestaan zijn de vaste soort goederen zoals wapens, explosieven en bijvoorbeeld drugs. Alcohol mag wel worden vervoerd, alleen wel in zeer kleine hoeveelheden. Als je alcohol wilt vervoeren zorg dan dat je een lijst met daarop de hoeveelheid én het type alcohol klaar hebt liggen en vraag goedkeuring bij het verhuisbedrijf. Alleen dan heb je zekerheid dat je voldoet aan de regels.

De douane gaat mijn goederen inspecteren, wat nu?

De douane van ieder land heeft het recht om de container met jouw goederen te inspecteren. Dit kan door middel van röntgenapparatuur zijn of door de container fysiek te openen en de dozen te controleren op inhoud. Onthoud ten alle tijden dat ze niets op het spoor hoeven te zijn. Containers worden op willekeurige basis gekozen en daar kun je niets tegenin brengen. Wat het jammere daarvan is zijn de kosten en tijdsverlies. De douane doet er al snel zo’n twee weken over om de inspectie af te maken en dat kost voor een gehele container al snel meer dan €1000. Deze kosten en tijd weten jij, het verhuisbedrijf en de rederij nooit van tevoren. Nogmaals, ben niet bang als je container wordt gekozen het is op basis van willekeur. Bereid je echter wel al voor op vertraging en extra kosten.

Wil je meer weten over het invoeren van goederen op Amerika of een ander land in de wereld? Neem dan vooral contact op met een Internationaal verhuisbedrijf zoals Transpack, zij kunnen je verder helpen.