Wat is het verschil tussen Groupage en If it Fits it Ships?

Je wilt spullen laten verschepen naar bijvoorbeeld Curaçao. Je twijfelt echter of je een groupagezending boeken moet, of een zending via onze speciale service If it Fits, it Ships. Wat is het verschil?

Het belangrijkste verschil tussen Groupage en If it Fits it Ships is de manier van inpakken van goederen die je wilt laten verschepen. Wanneer je een If it Fits, it Ships-verzending boekt, kies je voor verzending van uw goederen binnen een van te voren vastgelegd formaat: een doos van 0,5m3 of een doos van 1m3. Je bent geheel vrij wat je in deze dozen stopt, echter niet alles past er in, omdat het formaat van de dozen beperkend is.

Bij groupage ben je niet gebonden aan een vastgesteld formaat. Je boekt een zending en alle dozen die je verzend worden bij elkaar opgeteld voor een totaalformaat. Deze hoeveelheid kubieke meters wordt in totaal verzonden in een van onze zeecontainers en kan naar keuze tegen een meerprijs bij je thuis opgehaald worden en op locatie worden bezorgd. Heb je bijvoorbeeld een grote schemerlamp die mee moet of een bankstel, dan is dat geen enkel probleem.

Levertijd

Een tweede verschil is de levertijd. De service If it Fits, it Ships is afhankelijk van restruimte in zeecontainers. Hierdoor kan het verschepen van jouw goederen enige tijd op zich laten wachten. De afleverdatum is van tevoren niet te bepalen.

Service

Tenslotte is de service die je kunt verwachten een verschil. Bij If it Fits, it Ships moet je zelf jouw goederen komen afleveren en die zelf overpakken in de m3-verhuisdozen. Ook moet je zelf een paklijst maken. Je betaalt vooraf. Bij groupage kun je de goederen naar keuze laten ophalen en afleveren. De paklijst wordt door ons gemaakt en jij ontvangt jouw eindfactuur na aflevering.