Emigreren naar Zuid-Afrika: wat is belangrijk om te weten?

Voor de aankomst in Zuid-Afrika is er nog een aantal zaken belangrijk om te weten. Er is geen tijdsverschil met Nederland.  In Zuid-Afrika varieert de  temperatuur van 20 tot 30 graden. Pas uw garderobe hier op aan.

 

De hoofdsteden van Zuid-Afrika zijn Pretoria (bestuurlijke macht), Kaapstad (wetgevende macht) en Bloemfontein (de rechterlijke macht). De officiële talen die in Zuid-Afrika gesproken worden zijn: Afrikaans, Engels, Ndebele, Noord-Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa, Zoeloe en Zuid-Sotho. Zuid-Afrika telt 52,98 miljoen inwoners.

 

Feitjes over Zuid-Afrika

  • Zuid Afrika 12 officiele talen kent
  • Je geen lat hebt van een jetlag na aankomst
  • Er staan 28000 windmolens
  • De tafelberg in Kaapstad bij een van de wereldwonderen der natuur hoort
  • De seizoenen omgekeerd zijn ; wanneer het in Europa winter is, is het in Zuid-Afrika zomer en omgekeerd.

De officiële munteenheid van Zuid-Afrika is de rand, aangeduid als ZAR of R. Geld opnemen met uw normale bankpas is in Zuid-Afrika geen probleem. In de meeste steden en dorpen zijn meerdere banken met pinautomaten (ATM’s) te vinden. In winkels of restaurants is het over het algemeen mogelijk om te betalen met uw pinpas en ook in de wildparken kunt u betalen met de pas, maar geen geld opnemen. Betalen kan bijna altijd via Visa, Mastercard of American Express.

 

Het onderwijsstelsel in Zuid-Afrika kent weinig kleuterscholen (of zogeheten Kindergarten). Het merendeel van de kleuterscholen die er zijn, bevindt zich in de particuliere sector, maar staan wel geregistreerd bij de lokale overheden. Kinderen mogen vanaf drie jaar naar de kleuterschool. Vanaf zeven jaar zijn ze in Zuid-Afrika leerplichtig en gaan ze naar de lagere school. Het basisonderwijs bestaat uit twee fasen, namelijk de foundation phase en de intermediate phase. Het voortgezet onderwijs bestaat ook uit twee fasen, namelijk de senior phase en de further education/training phase.

 

Handig om te weten verder is dat mensen zich westers kleden in Zuid-Afrika. Verder heeft het land het beste en meest uitgebreide wegen netwerk van het hele werelddeel Afrika. Net als in Engeland wordt hier aan de linkerkant van de weg gereden. Voor de meeste mensen in Zuid-Afrika speelt geloof een grote rol. Naast het christendom dat vertegenwoordigd wordt door een ruime meerderheid van de zwarte en blanke bevolking, is de invloed van inheemse en eeuwenoude geloven niet verdwenen.

Emigreren naar Zuid-Afrika? Transpack regelt het voor u!   Offerte aanvragen