Emigreren naar Thailand: wat is belangrijk om te weten als ik er eenmaal ben?

De officiële munteenheid van Thailand is de Baht. Thais geld aanschaffen in Nederland is onnodig en heel duur – bij de Thaise banken krijg je altijd een betere koers. U kunt in Thailand met een bankpas Thais geld pinnen uit tienduizenden geldautomaten. Let wel: buiten de toeristische gebieden zijn er weinig geldautomaten te vinden. Betalen door te pinnen kan in de meeste hotels en westers georiënteerde restaurants, maar op andere plekke vrijwel niet.

 

Het scholensysteem in Thailand is zo ingericht dat buitenlanders zich niet kunnen inschrijven op de lokale scholen. Daarom schrijven expats hun kinderen in bij internationale scholen. Thailand kent een groot internationaal schoolsysteem dat varieert afhankelijk van vergoedingen en reputatie. Er zijn in dit systeem drie niveaus te onderscheiden. Bekende en goed aangeschreven scholen zijn erg duur en worden beschouwd als de beste. Daarna volgen de scholen die qua nivo lager liggen en minder duur zijn. Als laatste is ook een categorie welgestelde scholen die erg populair zijn onder rijke Thaise families, maar minder onder expats. Om kinderen te kunnen aanmelden bij een Internationale school zijn er een aantal noozaklijke documenten nodig zoals: een paspoort, non-immigrant ED-visum, alle documenten en gegevens van de vorige school van uw kind, het geboortecertificaat, het gezondheidscertificaaten en nog een aantal andere documenten. Onze partner in Thailand kan u de laatste actuele infomatie hierover geven.

 

De officiële taal in Thailand is het Thai. Voor 80% van de bevolking is het de moedertaal, maar het kent verschillende dialecten. Op de toeristische trekpleisters kunt u ervanuit gaan dat de lokale bevolking Engels spreekt.

 

Handig om te weten is dat in Thailand het verkeer vaak betiteld wordt als gevaarlijk– zeker voor buitenlandse automobilisten. Een rijbewijs stelt er weinig voor en chauffeurs houden zich niet aan alle regels. Teven laat de kwaliteit van de wegen in steden laat vaak te wensen over. De snelwegen zijn in redelijke staat. Daarom raden wij aan een defensieve rijstijl te hanteren wanneer u in Thailand met de auto reist.

De dominante godsdienst in Thailand is het Boeddhisme en dit zie je op veel manieren terug in het dagelijks leven. Er zijn bijvoorbeeld veel monniken te zien in saffraankleurige kleding. Het tweede geloof in Thailand is de Islam. De Islam telt minder aanhangers en komt in het dagelijks leven nauwelijks terug.

 

Emigreren naar Thailand? Transpack regelt het voor u!   Offerte aanvragen