Emigreren naar Curaçao: wat is belangrijk om te weten als ik er eenmaal ben?

Voor de aankomst op Curaçao is er nog een aantal zaken belangrijk om te weten. Het tijdsverschil op Curaçao met Nederland is vijf uur en in de zomer is dit zes uur. Op Curaçao heerst een heerlijk tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Pas uw garderobe hier op aan.

In de nacht daalt de temperatuur zo’n vier tot vijf graden. Verder is er sprake van een regenseizoen dat begint in oktober en eindigt in februari. Tot de heetste maanden worden augustus en september gerekend.

Feitjes over Curaçao

  • Op Curaçao rijdt iedereen rechts
  • Tachtig procent van de bevolking is katholiek
  • De winkels op Curaçao zijn over het algemeen geopend van zijn maandag t/m zaterdag van 08:00-12:00 en van 14:00-18:00 uur
  • Het water uit de kraan op Curaçao is prima te drinken

De officiële munteenheid op Curaçao is de Antilliaanse gulden en deze is gekoppeld aan de dollarkoers. De prijzen worden vermeld in Antilliaanse guldens (Afl. of NAf.) en in US Dollar ($). We raden u aan niet meer vreemde valuta uit Nederland mee te nemen dan nodig is.

Het onderwijsstelsel op Curaçao is in grote lijnen vergelijkbaar met het systeem in Nederland. Een kind gaat naar de peuterschool, de basisschool en daarna de middelbare school (VMBO of HAVO/VWO). Het Nederlandse onderwijs staat onder controle van stichting NOB en is kwalitatief gelijk aan het onderwijs in Nederland.

Kinderdagverblijven op Curaçao zijn vaak niet zo duur als in Nederland, maar er is geen sprake van kinderopvangtoeslag op Curaçao. Deze verblijven zijn kwalitatief goed en worden vaak geheel geleid door Nederlandstalig personeel.

Talen op Curaçao

Op Curaçao wordt naast  Papiaments ook  Nederlands,  Engels of  Spaans gesproken. Puur voor communicatiedoeleinden zal Papiaments leren niet nodig zijn, want veel bewoners spreken naast Papiaments vaak ook Nederlands of Engels. Voor zakelijke doeleinden of een functie waarbij u veel contact heeft met de lokale bevolking kan het nuttig zijn.

Emigreren naar Curaçao? Transpack regelt het voor u!   Offerte aanvragen