Emigreren naar Curaçao. Start moving!

Emigreren naar Curaçao is een ingrijpende gebeurtenis. U kunt ervoor kiezen dit zelf te regelen, waarom zou u het niet door Transpack laten verzorgen?

Snelle prijsindicatie of Offerte op maat

Wij zijn een professioneel en internationaal verhuisbedrijf en begeleiden u graag tijdens het gehele proces van Nederland naar de nieuwe bestemming. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan. U bent verzekerd van een snelle en professionele dienstverlening.

Zelf gaat u natuurlijk met het vliegtuig, maar uw spullen verhuizen per boot. De totale vaartijd van de haven naar Rotterdam tot aan haven Willemstad bedraagt zo’n 24 dagen. Na aankomst in de haven en na inklaring van uw goederen, wordt uw inboedel bij u thuis afgeleverd. Afhankelijk van het proces bij de douane duurt de totale reistijd van uw woning in Nederland tot de nieuwe woning op Curaçao gemiddeld zo’n zes weken.

Transpack Moving Services kent internationaal de weg en biedt een wereldwijde dienstverlening. Wij bieden een persoonlijke benadering en een dienstverlening op maat, voor elk budget.

Wij streven ernaar zo min mogelijk tijd te laten zitten tussen het moment van inpakken en ophalen van uw spullen en het uiteindelijke vertrek van de boot. Daarom denken wij graag mee over het moment van uw verhuizing? Wat is een gunstige tijd en wat niet?


Wat kost emigreren naar Curaçao?

De prijs voor een verhuizing naar Curaçao is afhankelijk van de keuze voor service en het volume van uw inboedel. U kunt op deze site een uitgebreid offerteformulier invullen zodat wij de kosten voor u kunnen berekenen. Of u maakt het zichzelf gemakkelijk door onze handige app (App Store / Google Play)  hiervoor te gebruiken. U vult uw gegevens, fotografeert wat u mee wilt nemen en wij berekenen op basis van de foto’s de prijs.

Snelle prijsindicatie of Offerte op maat


Wat onze klanten zeggen

★★★★★ Geweldig bedrijf!

Wij zijn recentelijk verhuisd naar Curaçao en hebben ons meubilair en een groot gedeelte van onze bezittingen verhuisd in samenwerking met Transpack.
De hele verhuizing is fantastisch begeleid, de communicatie verliep soepel en vooral snel en nadat wij aan kwamen op het eiland hadden wij binnen een week alweer beschikking over onze meubels.
Transpack heeft al mijn verwachtingen overtroffen en ik zou dit bedrijf graag bij iedereen aanbevelen. – Dhr de Groot

★★★★★ Verscheping inboedel naar Curacao

Begin dit jaar afspraak gemaakt met transpack voor verscheping. Alles was goed geregeld, behulpzame en vriendelijke mensen aan de telefoon gehad. Ook het bedrijf waar transpack mee samenwerkt op Curacao (CMS). Er was een klein misverstand, op Curacao vertelde hun mij dat ik een pakket had zonder levering. Ik heb toen een mail gestuurd naar transpack met een cc naar CMS. Diezelfde dag was alles geregeld en mijn spullen werden de volgende dag, netjes volgens afspraak geleverd. Wij hebben plannen voor nog een verscheping. Dit zal zeker weer bij transpack zijn! Mevr Niemeijer

Meer reviews op Trustpilot.nl


 

Emigreren naar Curaçao: wat moet ik zelf doen?

Wilt u emigreren naar Curaçao dan is er een hoop te regelen. Bij Transpack doen wij ons uiterste best om u in alles zoveel mogelijk te ontzorgen. Toch zijn er diverse aandachtspunten die u zelf op moet pakken (klik hier voor een checklist). Regelt u uw emigratie via Transpack? Dan wijzen wij u tijdig op deze handelingen en kunnen u eventueel door ingewikkelde documenten en aanvragen heen helpen.

Invoeren van uw inboedel
Voor het invoeren van uw inboedel zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Uw goederen dienen minstens zes maanden in uw bezit en in gebruik zijn geweest voor het opgeven van de nieuwe verblijfplaats op Curaçao. Deze goederen moeten op de vroegere verblijfplaats zijn gebruikt, voor zover het ‘niet gebruikte’ goederen zijn.

Regelt u uw emigratie via Transpack? Dan wijzen wij u tijdig op deze handelingen en kunnen u eventueel door ingewikkelde documenten en aanvragen heen helpen.

Verder is het belangrijk dat u een ondergetekende lijst met een omschrijving van uw spullen waarvoor u vrijstelling aanvraagt overhandigt bij de douane. Transpack helpt u bij het opstellen van deze lijst. De officiële aanvraag voor de vrijstelling moet binnen een termijn van zes maanden vanaf het verhuismoment gebeuren. Lees verder…

 


Emigreren naar Curaçao: wat is belangrijk om te weten als ik er eenmaal ben?

Voor de aankomst op Curaçao is er nog een aantal zaken belangrijk om te weten. Het tijdsverschil op Curaçao met Nederland is vijf uur en in de zomer is dit zes uur. Op Curaçao heerst een heerlijk tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden.

Pas uw garderobe hier op aan. In de nacht daalt de temperatuur zo’n vier tot vijf graden. Verder is er sprake van een regenseizoen dat begint in oktober en eindigt in februari. Tot de heetste maanden worden augustus en september gerekend.

Feitjes over Curaçao

  • Op Curaçao rijdt iedereen rechts
  • Tachtig procent van de bevolking is katholiek
  • De winkels op Curaçao zijn over het algemeen geopend van zijn maandag t/m zaterdag van 08:00-12:00 en van 14:00-18:00 uur
  • Het water uit de kraan op Curaçao is prima te drinken

Lees verder…


Emigreren naar Curaçao? Transpack regelt het voor u!      

 

Snelle prijsindicatie of Offerte op maat