Emigreren naar Australië

Emigreren naar Australië is een ingrijpende gebeurtenis. U kunt ervoor kiezen dit zelf te regelen, waarom zou u het niet door Transpack laten verzorgen?

Snelle prijsindicatie  of   Offerte op maat

Wij zijn een professioneel en internationaal verhuisbedrijf en begeleiden u graag tijdens het gehele proces van Nederland naar de nieuwe bestemming. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan. U bent verzekerd van een snelle en professionele dienstverlening.

Zelf gaat u natuurlijk met het vliegtuig, maar uw spullen verhuizen per boot. De totale reistijd van de haven naar Rotterdam tot de haven in Adelaide bedraagt zo’n vijftig dagen. Na aankomst in de haven en na inklaring van uw goederen, wordt uw inboedel bij u thuis afgeleverd. Afhankelijk van het proces bij de douane duurt de totale reistijd van uw woning in Nederland tot de nieuwe woning in  Australië gemiddeld zo’n acht a negen weken.

Transpack Moving Services kent internationaal de weg en biedt een wereldwijde dienstverlening. Wij bieden een persoonlijke benadering en een dienstverlening op maat, voor elk budget.

Wij streven ernaar zo min mogelijk tijd te laten zitten tussen het moment van inpakken en ophalen van uw spullen en het uiteindelijke vertrek van de boot. Daarom denken wij graag mee over het moment van uw verhuizing? Wat is een gunstige tijd en wat niet?


Wat kost emigreren naar Australië?

De prijs voor een verhuizing naar Australië is afhankelijk van de keuze voor service en het volume van uw inboedel. U kunt op deze site een uitgebreid offerteformulier invullen zodat wij de kosten voor u kunnen berekenen. Of u maakt het zichzelf gemakkelijk door onze handige app (App Store / Google Play)  hiervoor te gebruiken. U vult uw gegevens, fotografeert wat u mee wilt nemen en wij berekenen op basis van de foto’s de prijs.

Snelle prijsindicatie  of   Offerte op maat


Wat onze klanten zeggen

★★★★★ Transpack heeft de verscheping van mijn …

Transpack heeft de verscheping van mijn huisraad naar Australië verzorgd. Een zeer goede service en duidelijke antwoorden op mijn vragen vooraf. Ik ben zeer tevreden en alles is als gepland, op tijd, aangekomen. Bedankt! – Dhr Sander

★★★★ Persoonlijke benadering

Datgene wat misging buiten hun schuld, werd juist door Transpack professioneel opgelost. – Mevr Oostveen

Meer reviews op Trustpilot.nl


 Emigreren naar Australië: wat moet ik zelf doen?

De invoer van huishoudelijke goederen en persoonlijke bezittingen in Australië is sterk gereguleerd en als zodanig zijn er twee belangrijke overheidsdiensten waar men zich bewust van moet zijn.

Douane

In het algemeen mogen gebruikte persoonlijke bezittingen en huishoudelijke goederen in Australië geïmporteerd worden zonder douanerechten en belasting te betalen, op voorwaarde dat de items persoonlijke eigendom zijn en ten minste twaalf maanden voor vertrek naar Australië gebruikt zijn.

Dit geldt voor migranten die voor permanent verblijf naar Australië komen, personen die terugkeren naar een permanente verblijfsvergunning, tijdelijke bewoners of terugkerende Australische burgers.

Het is ook mogelijk om erfelijke goederen zonder betaling van rechten en belastingen te importeren, op voorwaarde dat u kunt bewijzen dat de goederen zijn gewild of gegeven als onderdeel van de nalatenschap van de persoon die is overleden.

Over alcohol en tabakswaren moeten invoerrechten en belasting te betaald worden. Ook zijn er zeer strenge controles rond de volgende beperkte goederen. Houd er rekening mee dat sommige goederen verboden zijn, terwijl andere producten speciale vergunningen voor de invoer vereisen.

Quarantaine

Australië heeft een zeer unieke natuuromgeving die vrij is van een groot aantal ziekten en plagen dat in andere delen van de wereld te vinden is. Alle ingevoerde huishoudelijke goederen en persoonlijke bezittingen naar Australië zijn onderworpen aan een quarantaine-inspectie voordat ze kunnen worden vrijgegeven voor de toegang tot Australië.

De meeste huishoudens bezitten een aantal voorkomende items dat kan worden aangemerkt als ‘quarantaine bezorgdheid’. Verboden voorwerpen zullen worden vernietigd of bevolen worden om terug te worden geëxporteerd uit Australië.

Onze specialisten zullen alle stappen, procedures en benodigde documenten met u doornemen!

 

LET OP: Het is wenselijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met onze lokale verhuispartner na uw aankomst in Australië. Dit om eventuele containerhuurkosten te voorkomen in de haven van één van de bestemmingem. De benodigde documenten dienen ruimschoots voor aankomst van de container te zijn ingeleverd bij de douane. Voor het verwerken van deze documenten heeft de douane zo’n vijf tot zeven werkdagen nodig. Onze specialisten nemen al deze stappen, procedures en benodigde documenten met u door!


Emigreren naar Australië: wat is belangrijk om te weten als ik er eenmaal ben?

 

Need to know

Voor de aankomst in Australië is er nog een aantal zaken belangrijk om te weten. Het tijdsverschil varieert per plaats. In Sydney gaat het om elf uur tijdsverschil en in Perth om acht uur. In het noorden van Australië heerst een tropisch savanneklimaat, in het zuiden een zeeklimaat en in het oosten een midden-woestijnklimaat.

De hoofdstad van Australië is Canberra en men spreekt Engels in dit land. Australië telt 23 miljoen inwoners.

 

Feitjes over Australië:

  • In Australië rijdt iedereen links
  • 75 procent van de bevolking is christelijk
  • ‘Sheila’ is het Australische woord voor vrouw en een man is een ‘bloke’

Lees verder…


Emigreren naar Australië? Transpack regelt het voor u!   

Snelle prijsindicatie  of   Offerte op maat