Emigreren naar Aruba

Aruba is een populaire bestemming om naar toe te verhuizen. Gezien het tropische klimaat en er Nederlands worden gesproken, trekken veel Nederlanders naar dit land om zich te vestigen. Ook u heeft genoeg redenen gevonden om te emigreren naar Aruba. Voor u aan dit avontuur begint, zijn er een aantal zaken belangrijk, voorafgaand aan uw emigratie.

Verblijfsvergunning

Als je van plan bent, langer dan 6 maanden op Aruba te vestigen zijn de volgende stappen nodig voor een verblijfsvergunning: uitschrijven in Nederland, een verblijfsvergunning op Aruba vraagt u aan bij de DIMAS (Departamento di Integracion, Maneho y Admision di Stranhero) en inschrijven bij het bevolkingskantoor op Aruba.

Werk

Om te gaan werken op Aruba, heeft u een verblijfsvergunning nodig.

Rijbewijs

Een Nederlands rijbewijs is geldig in Aruba. Let wel op dat er vaak andere verkeersregels gelden dan in Nederland.

Huisvestiging

Het aanbod van huizen is groot in Aruba. U kunt huizen vinden, zoals appartementen tot aan grote villa’s. Er komen steeds meer makelaars op het eiland om u hier bij te helpen.

Lifestyle

Gezien het warme klimaat, doen mensen het vaak rustiger. Dit is voor Nederlanders vaak wennen gezien ze de snelheid en efficiency van Nederland kennen. Leg je hier bij neer en u kunt genieten op dit eiland.

Heeft u nog vragen over emigreren naar Aruba, neem gerust contact met ons op!