Emigreren naar Amerika: wat moet ik zelf doen?

Invoeren van uw inboedel

Emigreren naar Amerika – daar komt veel bij kijken. Zeker het aanvragen van een visum of Green Card is een hele klus. Bij Transpack zijn wij hierin gespecialiseerd en wij stellen uw gezin centraal. U ontvangt een duidelijk en helder advies, zonder kleine lettertjes, dus volledig transparant. Een internationale verhuizing betekent meestal dat u ook uw persoonlijke en huishoudelijke goederen mee wilt nemen. Deze procedure hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Hou de volgende dingen wel goed in de gaten:

 

  • Uw persoonlijke bezittingen dienen ten minste één jaar vóór de invoer in Amerika gebruikt zijn geweest, zodat deze vrijgesteld van invoerrechten zijn.
  • Alle alcoholische dranken worden onderworpen aan een inspectie door de lokale douane.
  • Eventueel te betalen invoerrechten worden ter plaatse bepaald.

 

Als u naar Amerika gaat emigreren en uw huishoudelijke goederen meeneemt, moet de douane een gedetailleerde lijst krijgen van de complete inboedel en de waarde ervan. Dat gaat vrij ver, want officieel is het zelfs verplicht om op de lijst de titels van uw eventuele boeken op te nemen. In de praktijk blijkt soms dat een minder getailleerde lijst ook aanvaardbaar is. U bent verplicht om douane formulieren in te vullen. Als u gebruik maakt van de diensten van Transpack, zullen wij uw assisteren bij het regelen van dit douane proces.

 

Uw eigendommen mogen worden ingevoerd tot zes maanden voor aankomst, maar niet meer dan een jaar na aankomst, na de overdracht van uw woning. Zij mogen niet worden verkocht, uitgeleend, verhuurd of anderszins vervreemd in Amerika binnen een jaar na hun invoer of van uw aankomst zonder het verkrijgen van een douanevergunning. Wilt u er zeker van zijn dat u niets vergeet, download dan deze checklist.

Onze specialisten nemen al deze stappen, procedures en benodigde documenten met u door!