Zee & luchtvracht

Zee & luchtvracht

De keuze tussen zee- en luchtvracht is afhankelijk van de hoeveelheid en het soort goederen dat verhuisd wordt. Ook tijd en geld wegen mee in deze beslissing.

Luchtvracht
Een luchtvrachtzending is over het algemeen sneller op bestemming en prijziger. Een luchtvrachtzending van Amsterdam naar bijvoorbeeld San Fransisco doet er gemiddeld 1 tot 3 dagen over. Wel is het zo dat commerciële en beperkt houdbare goederen meestal voorrang krijgen waardoor er door de luchtvaartmaatschappij van het oorspronkelijk geboekte vliegschema afgeweken kan worden.

Zeevracht
Zeevracht is – afhankelijk van de bestemming – langer onderweg maar meestal voordeliger. Het is daarom belangrijk op tijd te beginnen met het plannen van zeevracht. Om San Francisco als voorbeeld te houden, zeevracht doet er vanuit Nederland gemiddeld 15 – 20 dagen over. Voor zeevrachtzendingen gebruiken wij 20ft (max 30m3) of 40ft (max 60 m3) containers en soms 40ft HC (High Cube) containers met een maximum inhoud van 64 m3. Mocht het volume van je goederen lager zijn – van 1 tot 20 m3 – dan is Groupage een optie.

Let op: de hierboven aangegeven transporttijden zijn een indicatie, douane formaliteiten en continentaal transport zijn hier niet in mee zijn genomen.

Luchtvracht-en zeevracht
Je kunt ook kiezen voor beiden: een luchtvracht zending voor spullen die je direct nodig hebt zoals huishoudelijke artikelen en spullen voor de kinderen – en spullen als meubilair in een container laten verschepen. Mocht je (nieuwe) woning al beschikbaar zijn en je inboedel nog onderweg, dan kunnen we je adviseren over het tijdelijk huren van meubilair.

Bij de pakketten die wij aanbieden is zeevracht inbegrepen maar luchtvracht is in veel gevallen ook een optie.

Neem contact met ons op welke optie het beste is voor je verhuizing.

Wij adviseren je graag wat betreft de planning en prijs van zee- en/of luchtvracht en dragen daarnaast zorg voor de administratieve handelingen en douane formaliteiten.

Hieronder vind je een aantal aandachtspunten met betrekking tot zee- en/of luchtvrachtzendingen.

Aandachtspunten luchtvracht

  • Gezien de strenge eisen wat betreft de inhoud -en wijze van verpakken van luchtvracht wordt deze altijd door ons of één van onze partners bij je thuis verpakt.
  • Een aantal type goederen mogen niet of beperkt mee in de luchtvracht zoals vloeistoffen, alcohol, lithium batterijen en aerosols. Wij informeren je hier uitgebreid over wanneer je een luchtvrachtzending bij ons boekt.
  • Om de ruimte in een luchtvracht kist zo goed mogelijk te benutten raden we het af om spullen met een onregelmatige vorm via luchtvracht te verzenden. Denk hierbij aan een fiets, tafelblad, surfplank, bureaustoel etc.
  • Het minimum volume voor luchtvracht is 1 m3.
  • Luchtvracht kan gevolgd worden door op track & trace het Airway Bill nummer in te voeren.

Aandachtspunten Zeevracht

  • Je kunt ervoor kiezen om zelf te verpakken en laden of dit door ons te laten doen. Indien je het zelf doet, sturen wij uitgebreide instructies.
  • Via Big Schedules kun je o.a. schepen en gemiddelde vaartijden opzoeken;
  • Je kunt je zending volgen door op het containernummer of BL (Bill of Lading) nummer te zoeken via track & trace.
  • Voor zeevracht zendingen van/naar warme landen met een vochtig klimaat, raden wij aan moisture absorption packs in de container te (laten) plaatsen. Ze beschermen je spullen tegen vocht en mogelijke schimmel. Deze packs zijn meestal niet bij de prijs inbegrepen.

Mocht je hierover nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Contactformulier

Vul je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op.
  • Toestemming*