Voertuigen

Auto meenemen naar het buitenland 

Misschien wil je wel je auto meenemen naar het buitenland of wil je een auto uit het buitenland halen naar Nederland? Dan kan Transpack je daarbij helpen.   

Overweeg je om je auto mee te nemen naar het buitenland, neem dan gerust contact op met Transpack. Transpack geeft je advies over het transport van je auto en over de douaneformaliteiten.  

Opties voor het verschepen van je auto 

Er zijn twee opties voor het verschepen van je auto naar het buitenland. De eerste optie is “RoRo”. Je auto staat dan op het bovendek. Dit is de voordeligste optie voor het menemen van je auto naar het buitenland. Wel brengt het een risico voor schade door opspattend zeewater of stormen.  

Je kunt er ook voor kiezen om je auto in een zeecontainer te plaatsen. Het voordeel hierbij is niet alleen dat de auto veilig vervoerd wordt, maar je kunt de ruimte in dezelfde zeecontainer ook gebruiken voor je huishoud goederen.  

Extra optie bij het verhuizen van je auto  

Wil je, je auto tijdelijk opslaan, dan ben je bij Transpack ook aan het juiste adres.  Jouw auto kan veilig binnen of buiten staan in onze loods in Den Haag. Je auto staat hier achter hekwerk en indien je de auto binnen wilt stallen, staat deze ook droog en in een temperatuur gereguleerde ruimte. 

Wil je een auto naar Nederland halen, dan kan je gebruik maken van de registratieservice van Transpack. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over het maken van afspraken met de RDW, papierwerk inleveren en/ of eventuele aanpassingen aan je auto te laten doen. Bij aanpassingen kun je denken aan de juiste verlichting op de auto. Door de jarenlange ervaring van Transpack van de import van auto’s voldoet vaak de verlichting van de Amerikaanse auto’s niet aan de Europe richtlijnen. Transpack regelt dit dan allemaal voor je en hoef jij hier verder geen zorgen over te maken.   

Je kan jouw auto ook laten verzekeren voor transport bij Transpack. Neem vrijblijvend contact op met Transpack voor advies over het verzekeren van je auto.  

Meenemen van een elektrische auto naar het buitenland 

Het transport van een elektrische auto regel je ook met Transpack. Let wel op dat de accu van de auto leeg is en is losgekoppeld van alle systemen, voordat de auto op transport gaatRederijen zien deze accu’s vaak als gevaarlijk en daardoor kunnen de auto’s niet met elke zeevracht meeWil je een elektrische auto meenemen naar het buitenland, neem dan gerust contact met Transpack voor meer informatie.  

Meenemen van andere voertuigen naar het buitenland 

Niet alleen voor een auto ben je bij Transpack aan het juiste adres, je kunt ook motoren, scooters, elektrische fietsen etc meenemen naar het buitenlandVoor elk voertuig gelden specifieke eisen.  

Voor meer informatie over het meenemen van je auto of andere voertuigen naar het buitenland? Neem dan gerust contact met ons op!