Verzekeren

Je verhuizing verzekeren

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw spullen in goede orde in het land van bestemming aankomen, toch kan er door onvoorziene omstandigheden schade en/of verlies ontstaan. Bij een (internationale) verhuizing komt veel kijken en zijn er vaak meerdere partijen betrokken waardoor bijvoorbeeld de oorzaak, veroorzaker of locatie van (transport)schade niet altijd te achterhalen zijn.  

Daarom raden wij altijd aan je goederen (Allrisk) te verzekeren. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Hieronder vindt je informatie over de twee verzekeringsopties Transpack jou kan bieden.  

All-risk verzekering
Indien je kiest voor
een full service verhuizingkun je de verzekering met een All-risk dekking bij ons afsluiten tegen 2,20% over de opgegeven waarde van je goederen en de waarde van het transport. We hanteren een minimum van €75,00 premie en een eigen risico ten bedrage van €150,00 per gebeurtenis.  
De All-risk verzekering dekt tegen:  

 • Schade 
 • Verlies  
 • Diefstal  
 • Averij Grosse 

 

Verzekering met beperkte dekking
Voor de overige opties kun je een verzekering met een beperkte dekking af
sluiten tegen 1,70% over de opgegeven waarde van de goederen en de waarde van transport. We hanteren een minimum van €75,00 premie en een eigen risico ten bedrage van €150,00 per gebeurtenis. 
Deze verzekering dekt tegen 

 • Algeheel verlies 
 • Algehele diefstal  
 • Averij Grosse
   

Wat is Averij Grosse?
Averij-Grosse is een zeer oud principe waarbij alle betrokken partijen bij een zeereis (schip, lading en vracht) evenredig de verliezen delen die een gevolg zijn van een vrijwillige en succesvolle opoffering. Deze opoffering betreft een gedeelte van het schip en/of lading om de gehele onderneming te beschermen tegen een dreigend gevaar of bijzondere kosten gemaakt ter bescherming van het gezamenlijke belang bij schip en lading. 

Dit principe bestaat tegenwoordig ook nog en is vastgelegd in internationale afspraken. 

Wat betreft de dragende waarde van de lading, dient er voor het aankondigen van Averij-Grosse voldaan te worden aan enkele factoren : 

 • Dat het schip in een noodsituatie verkeerde  
 • waardoor schade, opoffering en kosten opzettelijk veroorzaakt werden met als doel schip en lading te behouden die uiteindelijk succesvol bleken te zijn 

Indien je vragen hebt over de verzekeringsmogelijkheden bij Transpack, neem dan gerust contact met ons op.