Erfgoed

Erfenis uit het buitenland

Bij het overlijden van dierbaren komt veel kijken. In sommige gevallen betekent dit ook een huis met een gehele inboedel. Het verhuizen en/of opslaan van de inboedel moeten o.a. geregeld worden. Transpack kan dit allemaal voor je organiseren, zodat jij, je kunt focussen op andere belangrijke zaken.

Erfgoederen verschepen van en naar het buitenland 

Ontvang je een erfenis uit buitenland, omdat er een familielid of kennis daar woont of woon je zelf al een aantal jaren in het buitenland en ontvang je een erfenis uit Nederland of help je een familielid met de erfenis, dan kan Transpack je helpen bij het transport van deze erfgoederen.  Het maakt niet uit wat het formaat is van deze goederen voor het transport naar het buitenland. Gekeken naar de hoeveelheid items zal Transpack je advies geven wat de beste manier van transport is.  

In-en uitvoeren van erfenis naar het buitenland 

Elk land heeft andere regels voor het belastingvrij inklaren van erfenis goederen, zelfs elk land in Europa. Transpack werkt nauw samen met partners die je kunnen informeren over de douaneformaliteiten van het transport van deze goederen.  

Wat belangrijk is bij het in-en uitvoeren van een erfenis is een kopie van het testament. Deze wordt ook vaak gevraagd in de Engelse taal of zelfs in de lokale taal. Transpack kan je helpen bij de douaneformaliteiten van het in-en uitvoeren van een erfenis en jou een passend advies geven.  

Het ophalen van de erfenis 

Lukt het je niet om het land aanwezig te zijn waar de erfenis vandaan komt, dan is dat geen probleem. Je kunt aan Transpack een contactpersoon doorgeven en alles wordt geregeld; van het inpakken van de goederen tot aan het laden in een zeecontainer of luchtvracht zending  

Het enige wat je hoeft te doen is een schriftelijke bevestiging dat een contactpersoon de goederen onder jouw naam zal afgeven en de paklijst van de erfgoederen ondertekent.  

Erfgoed verschepen via containers 

Transpack biedt verschillende opties aan voor het transport van de erfenis. Hieronder vind je deze opties. Transpack zal jouw advies geven wat voor jouw erfenis de beste optie is.  

  • Groupage – groupage is het delen van ruimte in een zeecontainer met andere zendingen De container gaat echter pas weg wanneer de container vol is. Het voordeel hiervan is dat je voordelig je erfenis kunt verschepenHet nadeel is dat het soms relatief lang kan duren.  

Let op: Transpack biedt de groupage service niet naar ieder land in de wereld aan. Klik hier om te lezen over de mogelijkheden.  

  • Zeecontainer – Jouw goederen kunnen ook in een eigen container worden verscheept. Dit is met name bedoeld voor een gehele inboedel en is dan zeker de beste optie. Voor kleinere zendingen is het wat duurder gezien je de kosten niet deelt met een andere zending.  
  • Luchtvracht – Het transport via luchtvracht is erg snel. Afhankelijk van de bestemming en de beschikbaarheid, gemiddeld vier tot vijf dagen Luchtvracht is in verhouding met een zeecontainer erg duur en is daarom alleen aan te raden voor een kleine hoeveelheid goederen waarvan je niet kunt wachten op een zending via zee. Afhankelijk van de bestemming kan het transport via zeevracht wel vijf weken of langer duren.  

Mocht je vragen hebben over het verschepen van erfgoed naar het buitenland? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of vul het offerteformulier in.