Hulp bij jouw visumaanvraag voor Amerika

9 december 2021

Transpack is gespecialiseerd in verhuizen naar Amerika. Maar naast het verhuizen van jouw inboedel en goederen komt er nog veel meer bij een internationale verhuizing kijken. Zo heb je in Amerika een visum nodig om er te kunnen wonen en werken. En wist je zelfs dat er verschillende type visa zijn, afhankelijk van de reden waarom je verhuist? Onze partner Eurohome, onderdeel van Voerman Group, kan jou helpen bij alle zaken rondom jouw verhuizing naar Amerika.

Verschillende typen visa voor Amerika

Afhankelijk van de duur en de reden van jouw verhuizing naar Amerika, heb je een ander type visum nodig. Ga je alleen op bezoek voor een rondreis of wil je ook in het land aan de slag gaan voor een nieuwe baan? Bekijk hieronder de typen visa die van toepassing zijn.

Non-immigrant visum
Het non-immigrant visum is bedoeld voor buitenlanders die tijdelijk naar Amerika reizen voor toerisme, zaken, tijdelijk werk, studie of een medische behandeling. De meest voorkomende non-immigratie visa zijn:

  • B1-visum: Voor zakelijke doeleinden, bijvoorbeeld om zakenpartners te ontmoeten of deel te nemen aan een vergadering.
  • B2-visum: Voor toeristische doeleinden of een medische behandeling.
  • C-visum: Transitvisum, voor reizigers die op doorreis zijn(vaak is een ESTA al voldoende)

Immigrant-visum
Het immigrant visum is bedoeld voor buitenlanders die een permanent verblijf zoeken in Amerika. Er zijn een aantal voorwaarden van toepassing om een permanent visum te bemachtigen. Zo moet er een petitie worden aangevraagd door een Amerikaanse werkgever of familielid en moet er een visumnummer toegewezen worden door het Department of State. Het proces voor een visum kan enkele jaren duren.

ESTA
Naast de twee typen visa heb je wellicht ook gehoord van de ESTA. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. De ESTA is geen officieel visum, maar is een verplichte reistoestemming om zonder visum te mogen reizen naar Amerika. Er zijn een aantal regels waar je aan dient te voldoen om voor een ESTA in aanmerking te komen. Zo mag je maximaal 90 dagen aaneengesloten in de VS verblijven. Een tussentijds bezoek aan Canada, Mexico of een van de Caribische eilanden wordt meegeteld. Ook dien je altijd aan te kunnen tonen dat je van plan bent om weer terug te keren, bijvoorbeeld in de vorm van een ticket voor een terugreis. Voor alle exacte regels raden we aan om contact op te nemen met je reisbureau/organisator.

Hulp bij jouw visumaanvraag voor Amerika

Alle informatie en regels kunnen overweldigend zijn, waardoor je soms niet weet waar je moet beginnen. De juiste voorbereiding zorgt voor een vlekkeloos proces en minder stress. De experts van Eurohome Relocation Services bieden hulp en begeleiding bij het immigratieproces naar Amerika en zorgen ervoor dat alle documentatie op de juiste manier wordt verzameld en ingevuld.

Binnen de service van Eurohome valt:

  • Advies over de immigratievereisten van het land van bestemming
  • Samenstellen van documentatie, opstellen en indienen aanvraag
  • Regelmatige updates over de status van de applicatie
  • Lokale registratie bij aankomst
  • Melding bij afgifte visum en/of werkvergunning

We verwijzen je graag door naar onze partner Eurohome voor hulp bij jouw emigratie naar het buitenland.

Contactformulier

Vul je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op.

  • Toestemming*