Ga je verhuizen? Dit zijn de 8 beste inpaktips!

3 november 2021

Ga je binnenkort verhuizen? Dan zal je ook je spullen moeten gaan inpakken. Wanneer je zelf je spullen inpakt is het belangrijk dat dit op de juiste manier gedaan wordt om schade tijdens het in- en uitladen of vervoer te voorkomen. In deze blog delen wij de 8 beste inpaktips voor de doe-het-zelvers!

1. Gebruik alleen dozen die echt voor het verhuizen van spullen zijn.
Misschien een open deur maar we zien vaak dat het nog wel eens wilt gaan wanneer mensen een ander soort doos gebruiken om hun kostbare spullen in in te pakken. Zeker wanneer je vanuit Nederland naar een ander land verhuist is het belangrijk dat je geen bananendozen of bijvoorbeeld eierdozen gebruikt. Deze worden geheid tegengehouden bij de douane.

2. Koop genoeg verhuisdozen!
Normaal gesproken is ‘less’ toch écht ‘more’, maar wanneer je gaat verhuizen kun je niet genoeg verhuisdozen inslaan. Hoe vervelend zou het zijn wanneer je net bezig bent met het inpakken van al je spullen en je erachter komt dat je verhuisdozen tekortkomt? Precies, we rest our case.

3. Pak de kamers één voor één in
Deze tip klinkt logisch, maar vergis je niet! Veel mensen beginnen met random spullen in te pakken in plaats van de kamers een voor een af te werken. Door juist per kamer al je spullen in te pakken houd je overzicht en maak je het jezelf tien keer makkelijker wanneer alles weer opnieuw uitgepakt moet worden in je nieuwe huis.

4. Nummer je verhuisdozen
Wil je nóg meer gemak creëren tijdens je verhuizing? Nummer dan de verhuisdozen tijdens het inpakken. Zo weet je precies hoeveel verhuisdozen je hebt ingepakt en welke doos waar hoort bij het uitpakken. Vergeet ook niet de verplichte paklijst! Op deze lijst geef je precies op wat er in elke doos zit en naar welke ruimte deze doos moet in je nieuwe huis. Zeker wanneer er breekbare of waardevolle spullen in de dozen zitten kan dit achteraf een hoop problemen voorkomen!

5. Plaats zware spullen in een kleine doos
Wanneer je een paar zware voorwerpen moet inpakken is het aan te raden erop te letten de doos niet zwaarder dan 20 kg. te maken. Wanneer de spullen in de doos zitten maak je m goed dicht en controleer je voor de zekerheid of de doos het gewicht kan dragen.

6. Prop je dozen niet te vol
Het klinkt heel logisch: hoe meer spullen er in een doos gaan hoe minder je er nodig hebt. Tóch is het belangrijk dat je jouw verhuisdozen niet tot boven de rand van vult met (zware) spullen. Je loopt dan het risico dat ze inzakken en dat jouw kostbare spullen schade op kunnen lopen. Less is more bij deze!

7. Zorg voor voldoende vul- of beschermmateriaal
Je wilt natuurlijk voorkomen dat dat kostbare schilderij of die mooie spiegel tijdens de verhuizing schade oplopen. Het is daarom belangrijk dat je de doos tot zeker twee centimeter onder de rand opvult. Doe je dat niet dan loop je het risico dat de doos instort of kapotgaat en scherven brengen ongeluk! Wat voor materiaal je dan moet gebruiken? Wij raden aan altijd een verende bodem van minimaal 10 proppen papier te maken. Dit beschermt de goederen tegen beschadigen tijdens transport.

8. Verdeel en heers!
We bedoelen het inpakken van de dozen natuurlijk. Want als je het inpakken van de verhuisdozen over een paar dagen kan verdelen verloopt alles een stuk gemakkelijker. Zo loop je ook niet tegen het inpakken aan te hikken en ben je niet uitgeput aan het einde van de dag. Daarbij is het verstandig om eerst de spullen in te pakken die je zelden gebruikt zodat je niet ineens met een ‘out of bed’ kapsel rond hoeft te lopen omdat je haarborstel al ingepakt is. The more you know… 😉

Transpack als jouw verhuispartner
Bij Transpack kun je gemakkelijk je inboedel laten verhuizen naar je nieuwe bestemming. Wil je meer weten over onze service en diensten? Lees hier verder.

Contactformulier

Vul je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op.

  • Toestemming*