Emigreren naar Curaçao, wat zijn de kosten?

21 februari 2022

Een verhuizing naar een nieuwe bestemming, in binnen- of buitenland, brengt veel rompslomp en kosten met zich mee. Denk je erover na om naar Curaçao te verhuizen, dan ben je vast benieuwd aan welke kosten je dan allemaal moet denken. In deze blog bespreken we de meest voorkomende kosten met je.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee met houden voor je verhuizing naar Curaçao. Denk bijvoorbeeld aan het transport van jouw inboedel en meubels naar de nieuwe bestemming, het wijzigen van verzekeringen, je eigen vliegtickets en nog veel meer. Alles bij elkaar opgeteld, kunnen de kosten hoog oplopen. Maar in ruil daarvoor ga je natuurlijk wel op een prachtige bestemming wonen.

Kosten inboedel verhuizen naar Curaçao

Wanneer je gaat verhuizen, wil je waarschijnlijk graag jouw persoonlijke spullen en meubels meenemen. Hoewel je kleinere meubels, zoals lampen of een kastje wellicht beter op Curaçao kunt kopen, zijn een bed, bank en persoonlijke eigendommen wel de moeite waard om internationaal te verhuizen. Je kunt hierbij kiezen uit twee transportmethoden, namelijk een privé container of een gezamenlijke zeecontainer (ook groupage genoemd).

Wil je de kosten zo laag mogelijk houden, dan is een gezamenlijke container middels groupage zeer geschikt voor jou. Je deelt de kosten voor de container, maar ook de kosten voor eventuele douane inspecties. Let er wel op dat jouw inboedel iets langer onderweg kan zijn, omdat er bij groupage wordt gewacht totdat de container met een minimum volume is gevuld.

Inboedel verhuizen naar Curaçao met groupage per zeevracht: 7 tot 9 weken
Inboedel verhuizen naar Curaçao met groupage per privé zeecontainer: 4 tot 5 weken

Je kunt al vanaf €272 jouw inboedel naar Curaçao verhuizen!

Overige kosten

Het transport van je spullen is niet het enige waar je aan moet denken, er zijn namelijk nog meer kosten die gemaakt kunnen of moeten worden, afhankelijk van wat je allemaal wilt verhuizen. Denk bijvoorbeeld ook aan de volgende zaken:

  • Een verhuisverzekering. Bij een verhuizing zijn vaak meerdere partijen betrokken en je spullen zijn lang onderweg. Hoewel ieder verhuisbedrijf je inboedel met de grootste zorg behandeld, kan er schade en/of verlies ontstaan. Een verzekering (all-risk of beperkt) beschermt je en helpt je in het geval van onvoorziene schade.
  • Douane formaliteiten. Het kan voorkomen dat bepaalde goederen aangemeld moeten worden bij de douane, zowel voor de in- als uitvoer. Lees hier meer over de douane.
  • Inpakservice. Het is mogelijk om je spullen en eigendommen zelf in te pakken en af te leveren bij de loods voor verscheping. Echter, de Transpack crew is gespecialiseerd in het veilig inpakken van jouw spullen, waardoor je geen onnodige risico’s loopt op beschadigingen of schimmel. Lees hier meer over verpakken.
  • Auto of andere voertuigen verhuizen. Wil je ook jouw auto, motor of scooter meenemen naar het buitenland, dan moet deze op een speciale manier verscheept worden. Voor elektrische auto’s gelden aanvullende eisen om ze op een veilige manier te verhuizen. Je leest hier meer over het verhuizen van voertuigen.

Meer weten?

Ben je bezig met jouw verhuisplannen voor Curaçao en wil je graag meer weten hoe Transpack jou kan helpen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan voor jouw internationale verhuizing.

Contactformulier

Vul je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op.

  • Toestemming*