7 Tips om zelf goedkoop te verhuizen!

20 oktober 2021

Je gaat verhuizen, leuk! Naast het inpakken van je inboedel, regelen van een betrouwbare verhuisservice en je verhuizing op tijd doorgeven bij de gemeente zijn er nog tal andere zaken die je geregeld moet hebben voordat je daadwerkelijk in kan trekken in je nieuwe huis. Immers, een goed begin is het halve werk. In deze blog delen wij 7 tips die er niet alleen voor zorgen dat je voorbereid te werk kan gaan maar die je ook nog eens helpen besparen op je verhuizing!

Tip 1: Bereid je voor!
We trappen deze blog af met misschien wel de meest voor de hand liggende tip: zorg dat je goed voorbereid bent! Begin ver van tevoren met het inplannen en regelen van jouw verhuizing. Hoe eerder je begint, hoe kleiner de kans dat je voor verrassingen komt te staan en dus ook de kans op het maken van extra kosten verkleint.

Tip 2: Schakel vrienden en familie in
Door zoveel mogelijk zelf te doen bespaar je kosten. Kijk daarom je vrienden en of familieleden lief aan en vraag of zij misschien willen helpen bij de verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van verhuisdozen. Let er wel op dat het inpakken van verhuisdozen een vak apart is, daarom raden wij altijd aan het door een expert te laten doen. Mocht je er toch voor kiezen zelf de verhuisdozen in te pakken check dan deze tips.

Tip 3: Plan de dag van verhuizen tactisch in
Je zult vast wel eens gehoord hebben dat als je op dinsdag je vliegtickets boekt deze goedkoper uitvallen dan op andere dagen. Bij verhuisbedrijven kun je ook op deze manier kosten besparen. Door de dag van verhuizing doordeweekse in te plannen ben je namelijk goedkoper uit dan wanneer je in het weekend wilt verhuizen. Doe er je voordeel mee!

Tip 4: Koop stevige verhuisdozen
Jouw inboedel en goederen wil je met de grootste zorg vervoeren naar jouw nieuwe bestemming. Kies daarom voor stevige verhuisdozen die het gewicht van jouw spullen aankunnen. Heb je meerdere dozen in één keer nodig, dan kun je ook voor een voordeelaanbieding kijken. Bij De Verhuiswinkel vind je verschillende soorten verhuisdozen van professionele kwaliteit.

Tip 5: Wat neem je écht mee?
Om de kosten op een andere manier te drukken kun je ook een keer kritisch kijken naar alle spullen die je meeneemt. Heb je ze écht nodig? Door een strenge selectie te maken kun je nog wel eens wat extra kosten besparen!

Tip 6: De inboedel doorgeven
Deze tip is eigenlijk een verlenging van nummer 6. Wanneer je zeker weet wat je allemaal meeneemt naar je nieuwe woning is het belangrijk om zo goed mogelijk door te geven hoe groot (of klein) de inboedel is die je meeneemt. Bij Transpack zien we vaak dat mensen een te grote, of erger nog, te kleine inboedel opgeven bij de verhuizers. Hierdoor kunnen er extra kosten worden verrekend.

Tip 7: Vraag een verhuisvergoeding aan
In sommige gevallen kan het zijn dat je móet verhuizen, zoals bij een verbouwing. Dan kun je voor een verhuisvergoeding in aanmerking komen. Je moet hiervoor wel aan bepaalde voorwaarden voldoen, lees je dus goed in.

Tot slot is het verstandig om een checklist te maken. Hierin kun je alle belangrijke stappen en zaken noteren zodat je ze niet vergeet. Natuurlijk kun je onze tips ook meenemen in je checklist!

Transpack als jouw verhuispartner
Bij Transpack kun je gemakkelijk je inboedel laten verhuizen naar je nieuwe bestemming. Wil je meer weten over onze service en diensten? Lees hier verder.

Contactformulier

Vul je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op.

  • Toestemming*