4 handige tips om meubels in te pakken

20 januari 2022

Er zijn verschillende serviceniveau’s beschikbaar voor je internationale verhuizing. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de goederen door een verhuispartij te laten verpakken of om het zelf te doen.

Financieel gezien is het zelf in- en uitpakken van je goederen een aantrekkelijke keuze, maar er komt wel een hoop bij kijken waar je in eerste instantie misschien nog niet aan had gedacht. Het kost namelijk veel tijd, maar wat nog belangrijker is om rekening mee te houden, is de manier waarop je het inpakt. Niets is zo vervelend om op je bestemming de container na weken of maanden te openen en je eigendommen kapot of beschadigd terug te vinden. Om je een eind op weg te helpen kun je hieronder enkele tips vinden voor het inpakken van je meubels en spullen.

De juiste verpakkingsmaterialen

Het inpakken van je meubels begint al met de keuze voor de materialen die je gebruikt. Het karton moet dik genoeg zijn, de bubblewrap van goede kwaliteit en het flupapier in grote hoeveelheden aanwezig. Besparen op verpakkingsmaterialen is geen slimme zet, want je kunt uiteindelijk meer kosten aan beschadigingen hebben dan de extra euro’s die uitgeeft voor betere kwaliteit verpakkingsmateriaal.

We raden het dus niet aan om goedkope verhuisdozen van een retailer of bouwmarkt te gebruiken, omdat deze een opgestapelde lange reis in een warme en vochtige container niet goed zullen doorkomen. Je loopt risico dat de dozen indeuken en er uiteindelijk veel gewicht op de goederen komt te staan. Het beste kies je voor professionele verhuisdozen van hoge kwaliteit, zodat je zeker weet dat je spullen goed beschermd zijn.

Weet je niet goed welke verhuisdozen je kunt gebruiken of wat de juiste doos voor een specifiek artikel is? Vraag dan advies aan het verhuisbedrijf, want die hebben jarenlange ervaring met de vreemdste vormen en maten. Om het nog makkelijker te maken, kun je een foto meesturen, zodat ze goed kunnen inschatten wat je nodig hebt.

Stevige kratten

Kratten zijn duurder dan verhuisdozen, maar kunnen wel een hele goede optie zijn voor jouw internationale verhuizing. Heb je bijvoorbeeld een item met emotionele waarde, een hoge financiële waarde of is het gewoon erg breekbaar? Dan is een krat eigenlijk de enige optie. Deze kratten worden op maat gemaakt en zorgen ervoor dat jouw kostbare goederen niet beschadigd kunnen raken.

Binnen de kratten is er wel een budgetoptie beschikbaar. Zo zijn er naast houten kratten ook hele dikke kartonnen kratten. Deze zijn zo stevig dat het even sterk is als hout – en ook nog eens beter voor het milieu!

Strak inpakken

Probeer de goederen zo strak mogelijk te verpakken en laat daarbij geen lucht over in de doos. Als er nog ruimte overblijft, zijn de materialen kwetsbaarder en kunnen de goederen in de doos gaan verschuiven. Dat wil je absoluut vermijden. Daarnaast ontvang je een factuur op basis van de gebruikte ruimte in een container. Je wilt dan ook zo veel mogelijk goederen verpakken in de voor jou bestemde verpakkingsmaterialen.

Erken je kwaliteiten

Wat tegenwoordig steeds populairder is, is het zelf verpakken van standaard goederen, zoals boeken en kleding. Als je er geen goed gevoel bij hebt om ook zelf jouw meubels te verpakken, laat dit dan vooral over aan de ervaren verhuizers. Geef bij het aanvragen van je offerte duidelijk door welke goederen en meubels allemaal meeverhuisd moeten worden. Er wordt dan rekening gehouden met de hoeveelheid, zodat je niet voor verrassingen of onnodige kosten komt te staan.

Heb je vragen over jouw internationale verhuizing en hoe je deze het best kunt voorbereiden? Onze adviseurs staan graag voor je klaar! Neem contact met ons op of vraag een offerte aan voor jouw verhuizing.

Contactformulier

Vul je gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op.

  • Toestemming*